Reunió Comissió de seguiment

BASES D’OPOSICIONS DE REHABILITACIÓ I DEL CONCURS DE COMANDAMENTS DE RÈGIM INTERIOR

Hi assisteixen per part de l’Administració, M. José M., Subdirectora Gral. Departament de Justícia; Jesús P., Subdirector Gral. DG; Montse R., Responsable de Relacions laborals i Roser M. Responsable de Selecció i Provisió. Per les organitzacions sindicals representatives, UGTPRESONS, CCOO , CATAC i CSIF.

BASES CONCURS DE COMANDAMENTS DE RÈGIM INTERIOR

UGTPRESONS vam exigir a la darrera reunió de la comissió de seguiment el compliment immediat de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que desestimava el recurs presentat per la Generalitat i estimava el presentat per UGTPRESONS, forçant l’Administració a convocar concursos de comandaments de Règim Interior, Rehabilitació i Administració de manera immediata.

Avui, doncs, l’Administració s’ha vist obligada a complir la sentència i ens ha presentat la primera proposta del que per a ells haurien de ser les bases del concurs de comandaments de Règim Interior per a Cap de Serveis, Cue i Crimo, i que com podeu comprovar al quadre que us adjuntem, que compara els criteris de valoració del concurs de comandaments de Puig de les Basses de 2010 amb els que volen ells que apareguin al nou concurs, són inacceptables.

UGTPRESONS s’ha expressat de manera contundent en contra d’unes bases que el que fan és reduir al màxim el pes que té l’experiència del treball desenvolupat i l’antiguitat en relació a d’altres factors que, sense restar-los importància, creiem no són tant determinants a l’hora d’ocupar un lloc de comandament intermedi, i hem deixat clar el nostre posicionament de la següent manera:

PRIMERA FASE:  Manteniment dels 84 punts enlloc dels 65 proposats.

  • Treball desenvolupat:
    • Manteniment dels 40 punts enlloc dels 35 proposats.
    • Reducció de la valoració per mes treballat dels llocs als quals s’accedeix per Lliure Designació (Directors, Gerents, Subdirectors, Administradors i Secretaris Tècnics Jurídics) passant dels 0,42/mes treballat proposats a 0,25/mes treballat. UGTPRESONS no compartim que aquells que han accedit a un lloc de treball només per “afinitat” amb els responsables del Departament de Justícia siguin doblement beneficiats si volen optar a un lloc de comandament intermedi.
    • Equiparació de la valoració del temps desenvolupat a llocs de treball de rehabilitació amb els que puntuen 0,014/mes treballat.
  • Formació:
    • Manteniment dels 11 punts enlloc dels 10 proposats incrementant.
    • Eliminació dels Màsters No Oficials i encabir-los a l’apartat de Titulacions.
    • Increment de la valoració del Nivell mig de PRL d’1 a 1,25 ja que creiem que la proposta presentada per l’Administració comporta un desequilibri important entre els diferents nivells.
  • Antiguitat:
    • Manteniment dels 18 punts enlloc dels 5 proposats.
  • Titulacions:
    •  Incrementar a 4,5 les llicenciatures enlloc dels 4 proposats.
  • Llengua Catalana:
    • Introducció del Llenguatge Jurídic amb 1 punt de valoració.

SEGONA FASE:  Manteniment dels 16 punts enlloc dels 35 proposats.

  • Entrevista:
    • Eliminació de l’entrevista o qualsevol prova subjectiva.
  • Curs de formació:
    • Exempció del curs a aquells que acreditin haver treballat més de 6 mesos al lloc de treball que es vol accedir.

Així mateix, i pel que fa als Comandaments Intermedis ja definitius que optin a canviar de centre entenem que aquests han de tenir preferència i han d’estar exempts de superar la segona fase del concurs.

UGTPRESONS hem demanat també que, un cop resolt el concurs, i per tal de cobrir amb agilitat i transparència els llocs provisionals de comandament intermedi que sigui necessari cobrir, s’utilitzi el rànking del propi concurs, eliminant així el sistema de provisió subjectiu d’ATRI.

UGTPRESONS hem exigit també la convocatòria del concurs de Comandaments corresponent a l’àmbit d’Administració ja que no trobem cap impediment en que es convoqui en paral·lel amb el de Règim Interior, i hem advertit que si no es convoquessin demanaríem l’execució immediata de la Sentència del TSJC ja què estem parlant d’un concurs amb un número de places limitat, que no suposaria un gran trasbals a l’hora de gestionar el concurs i que no col·lisionaria en absolut amb el de Comandaments de Règim Interior.

Malgrat això, semblen reticents a fer-ho sense argumentar convincentment els motius.

Pel que fa al concurs de Comandaments de Rehabilitació UGTPRESONS hem reiterat la demanda que es convoqui un cop es resolgui el procés selectiu de Psicòlegs.

Ens emplacem a una nova reunió el proper 2 de març.

BASES OPOSICIONS DE JURISTES

A continuació ens presenten el quadre amb l’estructura que volen per a les bases de les oposicions de juristes (que us adjuntem per a la vostra valoració), que no deixen de ser una espècie de còpia de les de Psicòlegs i que tant desastrós resultat han produït.

PRIMERA PROVA:

  • 1r Exercici:
    • 140 preguntes. Reducció de la friolera de 10 preguntes respecte dels psicòlegs amb 45 minuts menys per fer-lo.
    • Topall de 170 d’aspirants que poden passar al segon exercici
  • 2n Exercici:
    • 10 preguntes teòrico-pràctiques de desenvolupament.

SEGONA PROVA:

  • Entrevista:
    • De durada entre 45 i 60 minuts i consisteix en determinar competències.

TERCERA PROVA:

  • Llengua catalana i castellana:
    • Restaran exempts els qui acreditin els coneixements requerits.

FASE DE CONCURS:

  • Pràctica equiparació de la valoració dels serves prestats com a Tècnic Superior a l’àmbit d’execució penal (0,13 punts/mes) amb els serves prestats com a Tècnic Superior fora de l’àmbit d’execució penal (0,12 punts/mes).
  • Eliminació de la valoració dels serveis prestats a d’altres llocs de treball que no siguin de l’àrea de rehabilitació, deixant sense puntuar, per exemple, el treball desenvolupat com a Tècnic Especialista.
  • Es rebaixa de 4 a 3 punts la valoració del Nivell C2 de català.

UGTPRESONS hem mostrat la nostra total oposició a aquestes bases ja que, no només van totalment en contra del nou marc normatiu que permet ofertes addicionals d’Ocupació Pública per executar Plans d’Estabilització i Consolidació (PESCO), sinó que es mantenen en la línia destructora iniciada amb les bases de psicòlegs.

Per tant, UGTPRESONS hem reiterat de nou el plantejament que vàrem argumentar i defensar a la reunió del passat 1 de febrer i, amb posterioritat per escrit, al màxim responsable del Departament, que les bases dels nous processos d’oposicions de rehabilitació, que resten pendent de publicar, havien de contemplar exempcions de temari i proves, així com una fase de concurs on només es valorés el treball desenvolupat al lloc de treball a proveir. També s’haurien de veure incrementades les places amb les màximes que permet la normativa actual.

Preocupant ha estat la intervenció dels representants de Csif que d’entre les al·legacions presentades a les bases una ha estat la de permetre la promoció interna també als funcionaris Diplomats de l’àmbit d’execució penal, cosa que només farà que incrementar la pèrdua de places per al torn lliure. Esperem que aquesta demanda no tingui cap relació amb els alliberats que tenen a les seves files i que compleixen aquests requisits.

PROCESSOS SELECTIUS DE REHABILITACIÓ

La Subdirectora General diu que contemplen diferents escenaris possibles, però que el fet de no tenir encara Govern dificulta la presa d’una decisió. Els escenaris serien:

  • Deixar decaure l’Oferta Publica de 2015, tal i com UGTPRESONS vam demanar, i així acumular l’increment de places a una nova Oferta de 2018.
  • Ajornar les convocatòries de Juristes i Treballadors Socials fins el límit màxim de 3 anys, o sigui 23 de juliol de 2018, amb acumulació o no de places.
  • Continuar amb el seu calendari de publicació de les convocatòries dels processos (recordem: Juristes el mes vinent i Treballadors Socials al juny).

No obstant, es mantenen en la seva intenció del compliment de l’article 55 de l’EBEP pel que fa a l’accés a qualsevol lloc al sector públic respectant la Igualtat, el Mèrit i la capacitat i no preveuen cap reducció del temari ni eliminació de proves per als interins ja que podrien donar peu a impugnacions i recursos.

Malgrat l’Administració entengui el programa PESCO com una possibilitat de consolidació de places, UGTPRESONS defensa la consolidació de treballadors/es, i aquest és el nostre objectiu, aplanar el camí per a que els nostres professionals interins puguin consolidar el seu lloc de treball, i això només pot passar per la publicació d’unes bases dissenyades per a què el nostre sistema penitenciari protegeixi el seu capital humà, amb l’experiència i professionalitat que aporten els nostres companys interins i interines, i permeti la consolidació definitiva d’aquestes plantilles.

I la única alternativa a la reducció de temari seria la recuperació de les bases que vàrem pactar el 15 de març de 2010 eliminant l’anacronisme de la prova psicotècnica.

Pel que fa al cos d’Educadors Socials, ens confirmen l’exempció del temari específic a qui en  el moment de la convocatòria hagi prestat 3 anys de serveis com educador en l’Administració de la Generalitat, en compliment de la llei de creació del Cos.

OPOSICIONS PSICÒLEGS I CONCURS DE TRASLLATS

Els resultats de les entrevistes es publicaran abans del 15 de març i el curs selectiu es preveu es faci el mes de juny. En relació al concurs de trasllats, ens faran arribar una proposta de bases en les properes setmanes i preveuen la seva publicació el mes d’abril. UGTPRESONS s’ha tornat ha posicionar contrari a que aquest es convoqui amb caràcter previ a la resolució del procés selectiu.

PROMOCIÓ INTERNA DEL “D” AL “C”

Ens presenten les bases per a la promoció interna del “D” al “C”. Acordem aprovar-les amb la modificació que les preguntes errònies no descomptin per facilitar la promoció d’un Cos ja suprimit per llei als 36 companys/es ATSI i ATAM.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca