Reunió Comissió de Seguiment

ABONAMENT DARRER TRAM PAGA EXTRA 2012

Com ja us hem avançat aquest matí, a la reunió celebrada avui hem requerit informació a la Subdirectora General del Departament de Justícia en relació al pagament, tal i com es va anunciar dijous passat al Portal d’ATRI, del 20,77% pendent d’abonar-nos, que correspon al darrer tram de la paga extra de 2012 que encara se’ns deu i que se’ns ha de retribuir a la nòmina d’aquest mateix mes d’abril.

La Subdirectora General ens ha confirmat que tenen tot preparat per efectuar el pagament i que només restarien les autoritzacions preceptives que, en teoria, s’haurien de realitzar en els propers dies.

PRÒRROGA DEL PRP PEL 2018

UGTPRESONS hem advertit la Subdirectora General que s’esgota el temps, que a la nòmina del proper mes de maig hauríem de veure reflectit la part corresponent al primer trimestre de 2018, o sigui 360 euros, i que encara no tenim cap novetat sobre les actuacions que han fet per demanar allà on calgui el manteniment del nostre PRP.

La Subdirectora General ens ha comunicat que aposten pel manteniment del programa i que la propera setmana tramitaran un requeriment adreçat al Secretari General del Departament d’Economia, actual màxim responsable en absència de Conseller, demanant-li que la pròrroga del PRP s’inclogui a l’Ordre del Dia de la propera Comissió de Retribucions, de la qual no ens sap donar data concreta, i així autoritzar l’inici de negociacions per a la seva pròrroga.

UGTPRESONS hem manifestat que no és la primera vegada que se’ns diu que es farien els tràmits i després no s’han fet, i hem deixat clar que no hi ha res a negociar i que les condicions del programa només poden canviar per a ser millorades, de manera que un cop superat el tràmit de la Comissió de Retribucions per nosaltres només faltaria la validació corresponent per part del Grup de Treball Penitenciari en el marc de la Mesa Sectorial de Negociació.

La Subdirectora General manifesta que aquesta “exigència” d’iniciar una negociació es tractaria només d’un mer formalisme i que en cap cas té intenció de modificar les condicions del programa. No obstant, no pot assegurar que el PRP pugui ser retribuït a la nòmina que pertocaria, la de maig, ja que el tràmit del Departament d’Economia és el que podria enrederir-se.

BASES CONCURS DE COMANDAMENTS DE RÈGIM INTERIOR

Com sabeu, a la reunió del passat 20 de març l’Administració ens va fer una proposta de bases que, segons la Subdirectora General, era inamovible pel que feia a la puntuació màxima assolible a la 1a i la 2a fase del concurs, i que quedaven valorades en 80 i 20 punts respectivament.

Així mateix, l’Administració feia una distribució per blocs d’aquests 80 punts corresponents a la 1a fase del concurs encara no acceptable per UGTPRESONS, i, malgrat contemplar diverses de les demandes que havíem exigit, no eren, al nostre entendre, suficients per poder-les acceptar.

També, i tot i acceptar l’exigència d’UGTPRESONS en relació a l’eliminació de l’entrevista i el curs selectiu, reconvertint la 2a fase del concurs en una única prova de coneixements vinculats a les competències, no se’ns concretava la seva forma i estructura, cosa que impossibilitava arribar a un acord. Per cert, avui han continuat sense concretar res.

Tot això, ens va fer rebutjar aquella proposta i emplaçar-nos a la reunió que hem celebrat aquest matí en la que hem continuat debatent la valoració que s’hauria de donar als mesos treballats en els diferents llocs que s’hagin ocupat, i que donaria la puntuació del bloc de Treball Desenvolupat, així com la valoració mensual i la puntuació màxima que es podria obtenir al bloc de l’Antiguitat.

Pel que fa a aquests punts UGTPRESONS, ens hem reafirmat en la proposta que vam presentar el passat 2 de març, i que us reproduïm:

Treball desenvolupat
La valoració màxima serà de 40 punts amb les següents puntuacions:

  • Cap de Servei, Crimo i Cue a raó de 0,40 punts/mes treballat.
  • Cap de Centre, Cusi i Caf a raó de 0,35 punts/mes treballat.
  • Directors, Gerents, Subdirectors, Administradors i Secretaris Tècnics Jurídics a raó de 0,30 punts/mes treballat.
  • TmsiGsi, Gmo, Gamv i Gamp a raó de 0,20 punts/mes treballat.
  • Atam i Atsi a raó de 0,18 punts/mes treballat.
  • Resta de Comandaments a raó de 0,16 punts/mes treballat.
  • Resta de Llocs base a raó de 0,14 punts/mes treballat.

Antiguitat
La valoració màxima serà de 12 punts amb les següents puntuacions:

  • Cos de Diplomatura, grup serveis penitenciaris, i Cos Tècnics Especialistes a raó de 0,12 punts/mes treballat.
  • Resta de serveis prestats a raó de 0,08 punts/mes treballat.

Arribat aquest punt, UGTPRESONS hem interpel·lat directament a la Subdirectora General per conèixer el seu posicionament en relació a dos importantíssims “factors” que tindrien gran incidència en cas de no trobar-se una solució o alternativa i que són:

  • La impossibilitat d’eximir de la 2a fase als comandaments ja definitius, tal i com fins ara contemplaven les bases dels concursos, ni la previsió d’una alternativa que faciliti la mobilitat horitzontal d’aquests companys en cas que algú volgués traslladar-se a un altre centre de treball.
  • La limitació a 6 mesos del període màxim valorable com treball desenvolupat en cas d’ocupar o haver ocupat provisionalment un lloc en encàrrec en funcions, o sigui que, per exemple, a un Cap de Serveis o a un Cusi que porti 8 anys ocupant un lloc provisional, només se li computarien 6 mesos i, la resta de temps, del seu lloc de treball d’origen.

La Subdirectora General ha manifestat que els pronunciaments judicials existents són molt clars en aquests casos i que no respectar-los posaria en gran risc el procés, per les altes probabilitats de que prosperessin les impugnacions, en cas que es presentessin.

UGTPRESONS hem manifestat que es tracta d’un autèntic despropòsit que aquells companys i companyes que ja van obtenir un lloc definitiu de comandament intermedi en passats concursos hagin de veure com les seves aspiracions de moure’s horitzontalment puguin quedar en entredit.

Però més greu si cab és que el període de temps superior a sis mesos que s’hagi estat ocupant un lloc provisional de comandament intermedi no es computi com a treball desenvolupat en aquell lloc, més quan aquesta situació de provisionalitat s’ha “eternitzat” únicament i exclusiva per la nul·la voluntat de l’Administració de convocar concursos.

UGTPRESONS hem manifestat que, en aquestes condicions, difícilment podrem aprovar les bases que se’ns presentin ja que suposarien un canvi substancial respecte de les anteriors, i hem demanat que, malgrat que la Sentència 345/2015 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es posiciona sobre l’exempció de la 2a fase del personal ja definitiu i poden haver-hi d’altres pronunciaments judicials (que no se’ns han proporcionat) relacionats amb la limitació màxima de 6 mesos, creiem necessari buscar vies alternatives per “sortejar” uns pronunciaments que generarien greus perjudicis a una important part dels participants en el concurs.

En relació a la no exempció de la 2a fase del personal definitiu, UGTPRESONS hem proposat, com a alternativa, que enlloc que les bases eximeixin per ser “personal definitiu”, l’exempció es faci per haver superat aquesta 2a fase en anteriors convocatòries, podent aquells que l’hagin superat optar entre mantenir la nota obtinguda, amb la corresponent ponderació de 16 a 20 punts, o repetir aquesta 2a fase per pujar nota.

Pel que fa a l’altre “factor” de conflicte, la limitació a 6 mesos de la valoració màxima en cas d’ocupar un lloc provisional, UGTPRESONS considerem que, amb tota seguretat, els pronunciaments judicials que addueix l’Administració, i que no mostra, fan referència a llocs de treball de comandament molt concrets que han estat ocupats provisionalment durant el temps suficient per a que la persona que l’ocupava el pogués consolidar. O sigui que era l’Administració la que voluntàriament dilatava la convocatòria de la plaça per donar temps al treballador a obtenir els punts suficients per consolidar el lloc.

A més, la “por” que té l’Administració pel que fa a possibles impugnacions de les bases en cas de no limitar aquesta valoració, també l’hauria de tenir per les segures impugnacions que hi haurà per part d’aquells que porten anys sense que se’ls hagi donat l’oportunitat de consolidar un lloc definitiu.

La Subdirectora General ha admès preocupació per aquestes dues situacions i ens ha comunicat que en els propers dies intentarien trobar una alternativa vàlida i que ens la presentaran a la reunió que celebrarem el proper 25 d’abril.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca