Oposicions i Concurs Psicòlegs

L’Administració continua incomplint acords

El passat 3 de desembre UGTPRESONS es va adreçar per escrit a la Subdirectora General del Departament de Justícia per demanar-li la celebració d’una reunió que permetés aclarir i donar transparència a la gestió posterior a les adjudicacions definitives que es produiran en ocasió de les resolucions del concurs de trasllats de psicòlegs i les oposicions del mateix cos.

Aquesta reunió s’ha celebrat aquest mateix matí a la Conselleria de Justícia i ha servit per corroborar el que ja imaginàvem, l’incompliment d’un pacte més, en aquest cas el que fa referència a l’antiguitat en ocasió de cessaments. L’excusa utilitzada per aplicar els cessaments per codi lloc sense tenir en compte antiguitat és que venen obligats per la fiscalització contínua i el pressing que diuen que “pateixen” en aplicació de la Llei de Transparència.

UGTPRESONS hem exigit el compliment de l’acord de 2004 ja que el no fer-ho podria donar lloc a que interins amb molts anys d’antiguitat fossin cessats, mentre d’altres, només per tenir el comodí d’ocupar un lloc reservat, se salvarien.

No obstant, la Subdirectora General del Departament de Justícia s’ha mostrat convençuda de la recol·locació del 100% dels interins que puguin resultar afectats, això sí, sense poder assegurar ni el centre ni el sector de la recol·locació (sic).

Les resolucions dels 2 processos estan previstes per a demà dia 21 o, si no fos possible, per al proper dia 27, juntament amb la relació de places que podran triar els que han aprovat l’oposició.

GESTIÓ DE LA RESOLUCIÓ I ADJUDICACIÓ DE PLACES DE L’OPOSICIÓ

Finalment, han estat 57 els aspirants que han superat el procés, dels quals 1 és un treballador laboral fixe que reconvertirà el seu lloc en funcionari per promoció interna i no afecta en res al procés. Dels altres 56, un total de 14 accedeixen des de fora de l’Àmbit d’Execució Penal.

Les places que s’oferiran seran 73, totes les ofertades menys el 10% addicional, i es distribuiran de la següent manera:

  • Totes les places vacants pures que estiguin ocupades pels interins que hagin aprovat l’oposició.
  • Totes les places vacants pures que s’alliberin després del moviment dels psicòlegs de carrera que canviïn de centre en el concurs de trasllats.
  • La resta, fins a les 73, sortiran dels diferents sectors que formen l’Àmbit d’Execució Penal (Centres Penitenciaris, Centres de Justícia Juvenil, Atenció a la Víctima, Mesures Penals Alternatives, Servei de Mediació i Medi Obert), amb una distribució proporcional a les places de psicòlegs que hi ha en aquests sectors, i tenint en compte, també, el territori.
  • L’assignació es farà per codi lloc amb el compromís de l’Administració d’assignar les places que estiguin ocupades pels interins psicòlegs amb menys antiguitat del centre de treball, això sí, han remarcat que en cap cas podran cessar un interí que estigui ocupant una vacant reservada, independentment de l’antiguitat que tingui.

GESTIÓ DE LA RESOLUCIÓ I ADJUDICACIÓ DE PLACES DEL CONCURS DE TRASLLATS

Finalment, són 53 els participants en el procés que han obtingut una destinació definitiva, i l’assignació es faria de la següent manera:

  • Participants que estiguin ocupant llocs directius i ho continuïn fent. Prendran possessió però deixaran el lloc de psicòleg vacant.
  • Participants que ocupin llocs de comandament intermedi de manera provisional (Cap de Programes, etc…). S’haurien d’incorporar al seu lloc de psicòleg, i es publicaria a ATRI el lloc de comandament que abandonen. En cas de “tornar-lo” a guanyar deixarien en reserva el lloc de psicòleg.
  • Participants que optin a consolidar el lloc de psicòleg que ja ocupen.
  • Participants que canvien de centre en el concurs de trasllats.

RECOL·LOCACIÓ DELS INTERINS CESSATS

Tots els interins afectats per la presa de possessió dels dos processos aniran a un “bombo” que establirà un ranquing en 4 blocs preferents:

  • Interins que hagin aprovat el procés selectiu sense plaça (no n’hi ha cap).
  • Interins que hagin aprovat un procés anterior sense plaça(tampoc n’hi ha).
  • Interins que hagin aprovat el 1r exercici de la prova.
  • Interins que no hagin aprovat cap exercici. En aquest cas s’establiria el ranquing en base a l’antiguitat en el cos de psicòlegs a l’àmbit, en cas d’empat, fora de l’àmbit, i si persisteix, en d’altres cossos.

ACTES PÚBLICS ELECCIÓ DE PLACES OPOSICIONS I INTERINS CESSATS

Al llarg de la 2a quinzena de gener es farà un acte públic per a la tria de plaça de l’oposició. UGTPRESONS hem demanat que també es faci un acte públic de recol·locació dels interins cessats i l’administració a manifestat la seva disposició a fer-ho i que es faria dies després de l’acte públic de l’oposició.

UGTPRESONS hem demanat el següent:

  • Que el reingrés a una plaça de Tècnic Especialista, per part dels interins psicòlegs que no vulguin ocupar el lloc que se’ls hi ofereix, es faci de forma ràpida i donant totes les facilitats.
  • Que aquells interins que no vulguin accedir a la plaça de recol·locació que se’ls ofereix constitueixin un llistat que es faci servir per ocupar les vacants que es vagin produint posteriorment.
  • Que es doni totes les facilitats per accedir a la prestació d’atur a tots els interins que decideixin no continuar, malgrat se’ls ofereixi un lloc de recol·locació.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca