Reunió amb l’Administració

Amb caràcter previ a la reunió UGTPRESONS hem exigit explicacions i responsabilitats pel caos que va provocar a tots els centres penitenciaris l’aprovació la tarda/nit de divendres passat, per part del Comitè de Crisi, del document que adapta a les mesures de la fase de represa a la situació pandèmica actual.

UGTPRESONS ja vam advertir, i així ho vam posar en coneixement dels responsables penitenciaris, que recuperar una mesura tan restrictiva i delicada com la de suprimir els VIS a VIS només hores abans que els interns poguessin veure els seus familiars només provocaria que incidents i aldarulls, cosa que és el que va ocórrer.

UGTPRESONS considerem que aquesta mesura només es podia decidir des de la ignorància, cosa que seria per a que la Secretària de Mesures s’ho fes mirar, o des de la irresponsabilitat, cosa que seria inclús més greu.

Capítol a part mereix l’actuació d’algunes direccions d’alguns centres que, enlloc de reaccionar ràpidament i veure que aquesta mesura no es podia implementar sense comunicar-ho amb temps als interns i familiars, van decidir seguir “cegament i servil” les equivocades directrius de la Secretaria. Afortunadament altres equips directius van fer veure als “caps pensants” que l’aplicació immediata d’aquesta mesura podria provocar greus conflictes.

El Secretari de Mesures ha decidit deixar l’autocrítica a un costat i defensar les mesures adoptades ja que “estaven totes molt treballades i es va informar correctament i amb la suficient antelació als interns”. Sense comentaris.

JUBILACIÓ ANTICIPADA PERSONAL PENITENCIARI I 2a ACTIVITAT

UGTPRESONS portem setmanes reclamant que torni a activar-se el Grup de Treball per a la Jubilació Anticipada i de 2a Activitat, i avui l’Administració ens ha comunicat que el setembre es reprendran les reunions de forma setmanal per donar-li una empenta a les negociacions amb l’objectiu de tenir el mes d’octubre un informe clar amb conclusions.

UGTPRESONS hem volgut avançar avui mateix les conclusions que presentarem el mes d’octubre i que són que “volem idèntic tracte que el que reben altres col·lectius de la Generalitat, com els companys Bombers, o que rebran en breu, com els companys Mossos d’Esquadra”.

El problema el tenim ara, i només depèn que la Generalitat negociï amb l’Estat Central la manera de contribuir econòmicament per a que ens puguem jubilar anticipadament.

La Directora de Serveis ha tornat a remarcar l’interès del Departament de Justícia per acordar uns termes de jubilació anticipada coherents amb la situació actual i que estan oberts a negociar intensament a partir de setembre.

Pel que fa a la negociació per modificar i actualitzar l’actual decret de la 2a Activitat, el setembre també es reprendran les reunions amb la intenció de tenir les conclusions el mes de setembre.

PRÒRROGA DEL PRP I NEGOCIACIÓ D’UN NOU ACORD

UGTPRESONS vam demanar que un cop represa l’activitat normal de l’administració havíem de començar a negociar els termes del nou PRP, que havia de contemplar un complement grupal que repercutís econòmicament entre els treballadors que no tinguessin cap absència “penalitzadora”, i amb una vigència superior a un únic any.

UGTPRESONS ja vam advertir que les propostes que l’Administració ens havia presentat abans de la crisi sanitària no eren acceptables i els vam demanar que fessin un replantejament global del seu model de PRP.

Doncs bé, avui els representants del Departament de Justícia ens han comunicat que ja tenen elaborada una nova proposta, que és substancialment diferent a la darrera i volen presentar-nos-la al setembre, i que, per aquest motiu, era necessari una nova autorització de la Comissió de Retribucions per negociar-la. Per això han demanat una reunió extraordinària d’aquesta comissió que s’hauria de celebrar en els propers dies.

Pel que fa a la negociació d’un Nou Acord de Condicions Laborals del Personal Penitenciari s’han compromès a començar les reunions de negociació a principis de l’any vinent, ja que consideren necessari adaptar les actuals condicions al marc laboral actual.

OPOSICIÓ I CONCURS TÈCNICS ESPECIALISTES I COMANDAMENTS

L’Oferta Pública es publicarà després de l’estiu i preveurà una convocatòria d’unes 300 places del cos de Tècnics Especialistes, amb el següent calendari previst:

  • Oferta Pública: Setembre o Octubre de 2020
  • Convocatòria: Gener 2021
  • Publicació Llistat admesos provisionals: Març 2021 i definitiu: Maig 2021
  • Exàmens: Juny 2021
  • Nomenament: Maig 2022

Pel que fa al concurs de trasllats de tècnics especialistes aquest té una previsió de publicació al novembre d’aquest 2020 i la resolució novembre de 2021.

En relació als concursos de comandaments, el que actualment tenim en marxa (CUE, Cap de Serveis i Crimo), el volen resoldre al gener de 2021, amb la publicació prèvia dels llistats de mèrits el mes de novembre.

La sorpresa ha estat el calendari del concurs de comandaments de Cap D’Unitat i CAF, que han decidit ajornar-lo fins al juliol de 2023!!!!!!

UGTPRESONS hem exigit que s’avanci la convocatòria ja que generarà moltes vacants que s’haurien de poder oferir al concurs de trasllats.

OPOSICIONS COS DIPLOMATURA GRUP SERVEIS PENITENCIARIS

Després d’anys reclamant-ho sembla que finalment es convocarà un procés, encara sense concretar places, que es dividirà alhora en dos:

  • Una primera part, exclusiva per a promoció interna, que permetrà promocionar a aquells funcionaris del C amb una diplomatura, ja sigui en el seu mateix lloc si és de doble entrada (comandaments) o en un altre de nova creació.
  • Una segona convocatòria posterior de lliure accés.

La publicació d’aquest processos esta prevista per al 2023.

UGTPRESONS considerem lamentable que una promoció que apareix al nostre acord de 2006 ara, un cop finalment es publica, es retardi 3 anys més.

OPOSICIONS I CONCURSOS COSSOS DE REHABILITACIÓ

Avui ens han presentat l’enèsim calendari d’oposicions de rehabilitació que serà:

  • Oposicions Educadors: El novembre es publicarà el llistat provisionals de mèrits i la resolució el febrer de 2021
  • Concurs Educadors: La resolució serà en paral·lel a la de l’oposició
  • Oposicions Juristes: Convocatòria maig de 2021 i proves novembre de 2021
  • Oposicions Treballadors Socials: Convocatòria octubre de 2021 i les proves al setembre de 2022
  • Oposicions Psicòlegs: Convocatòria gener 2022
  • Oposicions Educadors Socials: Convocatòria febrer 2022

Esperem que ara sí compleixin amb el seu propi calendari ja que hem perdut el compte de les modificacions que ha tingut els darrers anys.

INGRÉS D’INTERNES PREVENTIVES AL CP BRIANS 1

UGTPRESONS hem demanat explicacions del motiu pel qual s’estan produint continus ingressos d’internes preventives i primàries al CP Brians 1, quan el centre de referència per a aquestes internes és Wad-Ras.

L’administració admet que aquesta situació s’està produint i que la intenció és que duri el mínim temps possible.

QUARENTENA D’INTERNS DE PERMÍS AMB FORÇA O AUTOGOVERN

UGTPRESONS hem reclamat que es busqui solució a la dificultat que suposa per a Brians 1 el fet que hagin de passar quarantena de 10 dies tots els interns que surten de permís extraordinari amb força o autogovern, ja que tenint en compte que es tracta d’un centre de preventius i que el nombre de sortides és molt elevat, en només uns dies suposaria tenir a pràcticament tots els interns en quarantena, cosa que impossibilitaria la tasca dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS hem demanat al Secretari de Mesures que no s’autoritzi cap sortida excepte per força major i faci les gestions necessàries per a que s’ajornin tots els judicis programats, però no només a Brians 1, sinó a tots els centres penitenciaris.

El Secretari de Mesures ha admès que s’han de buscar solucions immediatament ja que a Brians 1 és inviable mantenir aquesta quarantena i s’ha compromet a fer-ho.

BORSA DE SUBSTITUCIONS TÈCNICS ESPECIALISTES

Tal i com UGTPRESONS vam demanar finalment es publicarà el llistat amb el resultat dels exàmens i amb la suma dels mèrits presentats. Previsiblement es publicarà a finals d’aquesta setmana.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca