Reunió comissió de seguiment

OPOSICIÓ TÈCNICS ESPECIALISTES JUO30

L’administració ens informa que estan acabant de recollir els mèrits i el que fa referència la titulació de català, i que la pròxima setmana el tribunal publicarà la data i hora de la convocatòria de les persones aspirants per a la realització de la prova de capacitat física (segona prova), que es durà a terme els dies 3 i 4 de març, així com les indicacions necessàries per a la seva realització.

UGTPRESONS hem traslladat que davant la possibilitat que hi hagi algun cas que no pugui realitzar la prova per estar contagiat per la covid, degudament justificat, es procedeixi de la mateixa manera que es va fer amb la realització de la primera prova.

UGTPRESONS també hem exigit quan als afectats pels dies i hores de la convocatòria amb relació a la seva jornada laboral, es garanteixi el mateix criteri que es va mantenir a la primera prova, quan UGTPRESONS vàrem aconseguir que finalment s’alliberés del torn de nit als qui feien la prova l’endemà al matí.

En aquest sentit, l’administració ens ha comunicat que aproximadament 435 aspirants interins/es han aprovat la 1a prova i, per tant, molts d’aquests es veuran afectats per aquestes circumstàncies.

L’administració ens ha confirmat que arribat el cas, davant la situació de contagi d’algun dels aspirants, prendran les mesures necessàries, en les mateixes condicions que ho varen fer a la primera prova. Quan a l’autorització dels permisos per fer la prova, ens han confirmat que es mantindran els mateixos criteris que es van fer servir per a la realització de la primera prova escrita, com ara l’alliberament del torn de nit anterior al matí del dia de la prova.

SITUACIÓ REFORÇOS I SUBSTITUCIONS

L’administració ens informa que actualment hi ha 620 baixes al sistema, de les quals 133 són per Covid i que hi ha 260 funcionaris cobrint baixes que acaben la seva vinculació el pròxim dia 31 de març i 10 el 28 de febrer.

Segons s’observa a les dades facilitades per l’administració, el nombre de baixes per Covid està disminuint el darrer mes, en canvi, el nombre de baixes per altres motius s’ha incrementat, amb la qual cosa el total no difereix massa dels números que ens van traslladar a la darrera reunió el mes passat.

Amb aquest escenari, UGTPRESONS exigim que com a mínim, els 10 substituts que finalitzen la seva vinculació el pròxim 28 de febrer siguin renovats, i que es valori la necessitat d’incorporar més efectius segons les necessitats dels centres i de l’evolució de les baixes.

INTEGRACIÒ DEL PRP

UGTPRESONS hem demanat la convocatòria urgent del Grup de Treball específic, on han de participar representants tant d’economia com de Funció Pública, per continuar amb la negociació de les condicions per a la integració del complement al nostre específic. De la mateixa manera, els recordem que ens han de presentar abans de la reunió una proposta. L’administració ens manifesta que tenen intenció de convocar-nos al més aviat possible, previsiblement aquest mateix mes de febrer.

CONCURSOS DE CUSI DE PUIG DE LES BASSES

L’administració ens informa que la publicació dels nomenaments d’aquest concurs està previst que es produeixi durant la segona quinzena del mes de febrer.

A tots els participants del concurs que hagin obtingut una plaça definitiva de Cusi, però es trobin ocupant una plaça provisional de Cap de Serveis, se’ls oferirà la possibilitat de continuar ocupant aquesta plaça provisional i deixar reservat el seu lloc de Cusi, que s’ocuparia també de forma provisional pels Caps d’Unitat que no hagin obtingut plaça definitiva, per estricte ordre del rànquing resultant del mateix concurs.

Els qui ocupin un lloc base o de Cap d’unitat a Puig de les Basses, estaran obligats a incorporar-se a la plaça aconseguida (excepte els que es trobin en 2a activitat).

CONCURSOS DE COMANDAMENTS

L’endarreriment en la resolució del concurs de Cusi de Puig de les Basses afecta directament, tant la resolució definitiva del concurs de Crimo i Caps de serveis com la posterior convocatòria del concurs de Cusi, Caf i EEAA, que previsiblement es produiran al mes de març.

UGTPRESONS insistim en la necessitat d’accelerar aquests processos, amb l’objectiu que s’alliberin el màxim nombre de places possibles, més de 100, que es podrien oferir pel sistema únic de concurs amb la nova Llei d’estabilització d’interins.

CONCURS DE TRASLLATS

Malauradament, ens trobem exactament al mateix punt que a la darrera reunió de la comissió de seguiment, l’administració continua esperant els pronunciaments que ha de fer Funció Pública en referència a la resolució dels concursos dels processos d’estabilització, i que continua treballant en la redacció del document definitiu de bases.

UGTPRESONS no trobem la relació entre una cosa i l’altra i demanem que s’acabi d’elaborar el document definitiu de bases i puguem avançar en la seva aprovació, amb independència que s’esperi el pronunciament de Funció Pública.

MANTENIMENT MESURES COVID

L’Administració ens informa que el fet que s’hagi retirat el subministrament de mascaretes FFP2 als centres penitenciaris, és una directriu del comitè de crisis i de salut, decisió presa en funció de l’evolució de les dades de la pandèmia.

UGTPRESONS hem demanat que el departament de justícia de “motu propi” continuï repartint aquest material. Considerem que és una mesura preventiva. De la mateixa manera, hem demanat el manteniment de les mesures horàries actualment en vigor, com els canvis lliures.

L’Administració manifesta que aquesta decisió es prendrà al comitè de crisis que es reuneix demà mateix, per això de nou UGTPRESONS hem insistit que han de defensar el manteniment de totes aquestes mesures, ja que tot i el descens de les baixes per covid, no ens podem permetre relaxar encara les mesures preventives i tornar enrere en la lluita contra la pandèmia, amb el risc de tornar a patir la greu situació de manca de personal viscuda. Ens manifesten que així ho faran, per tal que s’acompleixi la nostra demanda.

ALTRES TEMES

  • Borsa de Tècnics Especialistes:
    UGTPRESONS demanem que se’ns convoqui per poder tractar aquest tema i acabar amb la disparitat de grups de borsa i llistats que tenim actualment i unificar-ho d’una vegada per totes.
  • Jubilació anticipada:
    UGTPRESONS entenem que ja s’hauria de tenir enllestit el text de l’Acord i la memòria justificativa i econòmica que a la darrera reunió ens van dir que estaven elaborant, per continuar amb la tramitació administrativa de la nostra jubilació anticipada. De moment sembla que tot continua igual.
    UGTPRESONS ja vàrem fer fa uns dies una petició per escrit dirigida a la consellera on, en virtut de la llei de transparència, demanem informació de les gestions que s’hagin pogut fer en aquest aspecte. Esperem tenir la informació aviat.
  • Provisions provisionals:
    UGTPRESONS hem plantejat que, un cop resolts els diferents concursos de comandaments, els llistats segons el rànquing que resultin de la seva resolució actuïn com a borsa per a cobrir vacants i substitucions.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona,17 de febrer de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca