La fiscalia presenta denúncia contra diversos funcionaris

CONTINUA LA PERSECUCIÓ ALS TREBALLADORS PENITENCIARIS

El passat 11 d’abril la Fiscalia Provincial de Barcelona va presentar denúncia contra 24 treballadors penitenciaris i, basant-se en les diligències d’investigació realitzades, els acusa de la comissió dels delictes de coaccions (art. 172.1 CP), abandonament del servei públic (art.409 CP), denegació d’auxili a l’Administració de Justícia (art. 412 CP) i d’imposició de privacions indegudes als interns (art. 533 CP).

No entrarem a qualificar l’actuació subjectiva del fiscal, ja que era fins i tot d’esperar que fos alliçonat des de superiors instàncies per a que busqués arguments que el permetessin presentar denúncia, però el que sí és indignant és que, una vegada més, aquestes greus i infundades acusacions s’hagin filtrat als mitjans de comunicació, en comptes de comunicar la denúncia prèviament als afectats.

A ningú se li escapa que aquesta actuació respon a una estratègia en contra dels treballadors de les presons catalanes per intentar minar la gran capacitat de mobilització del col·lectiu en la defensa dels seus drets, condicions laborals i la seva dignitat davant de les més que segures retallades a les que ens intentarà sotmetre l’Administració Penitenciària.

UGTPRESONS vol enviar un clar missatge a l’Administració Penitenciària:

La seva estratègia preventiva per evitar que els treballadors i treballadores de les presons catalanes no defensin en el futur les seves cada cop més precàries condicions laborals no donarà els seus fruits. Ben al contrari, el que farà es donar-nos més forces per participar amb idèntica o més intensitat en totes les oportunes accions reivindicatives legals i legítimes per garantir el manteniment dels drets del col·lectiu penitenciari.

Tampoc s’entén que, amb la situació financera que pateix el país, sigui prioritari invertir els diners dels catalans en perseguir els treballadors/es penitenciaris i els seus representants legals, enlloc de destinar els pocs recursos econòmics dels que suposadament es disposa en garantir una sanitat pública de qualitat, una educació digna o uns serveis socials sòlids que puguin donar solucions als milers de catalans que viuen situacions desesperades.

Tanmateix, UGTPRESONS vol enviar un missatge de tranquilitat i suport al companys injustament denunciats, alhora que es reafirma en el seu compromís de defensa dels seus afiliats, sense reparar en mitjans i despeses,posant al seu servei un dels millor dels advocats penalistes del país, el Sr. Manuel González Peeters, amb una llarga i contrastada trajectòria professional, conegut per portar casos de gran transcendència i repercussió d’àmbit nacional, i que actualment és l’advocat defensor dels companys i companyes imputats com a conseqüencia de les falses denúncies que van presentar contra ells els delinqüents responsables del motí de Quatre Camins del 2004.

Per a més informació, podeu adreçar-vos als delegats/des del vostre centre, trucar a la nostra seu al telèfon 93 2956138 o enviar un email a l’adreça fsppresons@catalunya.ugt.org. També podeu seguir totes les novetats a través del nostre compte de twitter @ugtpresons.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca