L’Audiència provincial condemna un perillòs intern de Brians 1

L’audiència acull la tesi d’UGTPRESONS i el condemna per delicte d’atemptat, entre d’altres

UGTPRESONS, però, recorrerà en cassació al suprem, en nom dels seus afiliats afectats, perquè estimem que les penes han de ser superiors.

La Secció 21a de l’Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència en relació als gravíssims fets que va protagonitzar l’intern KATABI, A. el dia 24 de gener de 2007, al Mòdul 2 del Centre Penitenciari de Brians-1.

En aquest procediment penal, els serveis jurídicsd’UGTPRESONS, mitjançant el prestigiós bufet penalista del Manuel González Peeters, ha exercit l’acusació particular en defensa dels drets dels seus afiliats, un dels quals va ser un dels companys més directament afectats pels actes criminals de l’intern que va atacar-lo brutalment i va ferir-lo greument amb diverses fulles d’afaitar que duia adherides als dits.

La sentència ha acollit la tesi mantinguda des del principi del procediment pels advocats d’UGTPRESONS en el sentit d’entendre que es va cometre delicte d’atemptat en concurs ideal amb delictes de lesions amb deformitat, al marge d’altres delictes i faltes de lesions.

La sentència, però, tot i comdemnar en total a l’intern a més de 10 anys de presó pel sumatori dels delictes i faltes comesos, no imposa les penes en el seu màxim legal en els termes que l’acusació particular exercitada per UGTPRESONS havia demanat en les seves conclusions.

A més a més, si bé la sentència imposa a l’intern l’obligació d’indemnitzar els funcionaris afectats, no ha condemnat l’Administració com a responsable civil subsidiària.

Per aquests motius, els serveis jurídics d’UGTPRESONS, tot i el caràcter condemnatori de la sentència obtinguda, interposarà RECURS DE CASSACIÓ contra la mateixa davant la Sala 2a del Tribunal Suprem, per tal d’aconseguir que la condemna de presó a l’intern tingui el màxim rigor que el Codi Penal permeti, en concordança a l’extrema gravetat dels fets,  i que es garanteixin els drets dels nostres afiliats a ser indemnitzats efectivament per les lesions i seqüeles sofertes.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca