Reunió amb la Direcció

Assisteixen el director, el gerent i la subdirectora de tractament. Per la part social, UGTPRESONS i resta de sindicats.

PLANTILLA DEL CENTRE OBERT

Arrosseguem un greu problema de personal al Centre Obert, la plantilla consta de 15 GMO, dels quals un company és personal laboral i un altre té lloc adaptat i pateix greus problemes de salut.

UGTPRESONS manifesta que aquesta situació és insostenible i demana a la direcció que sol·licitin a la DG una ampliació del nombre de treballadors de medi obert per poder garantir, en unes condicions dignes, la seguretat dels treballadors i el bon funcionament del centre.El director manifesta que ha fer arribar una petició concreta a la Subdirecció General de RRHH de serveis penitenciaris.

OBRES CENTRE OBERT

Es realitzaran obres per habilitar un espai com a sala de contenció, ja que actualment s’està emprant un despatx d’entrevistes ubicat darrere del búnker de funcionaris.

Paral·lelament, es col·locaran vinils de seguretat al búnker per impedir que els interns tinguin accés visual a l’espai interior de seguretat.

La direcció del centre informa que ha adreçat una petició oficial al Servei d’Obres de la Direcció General i que només resta pendent l’autorització pertinent del pressupost. UGTPRESONS manifesta que aquestes mesures s’haurien d’haver adoptat fa temps i que, a aquestes alçades, el pressupost ja hauria d’haver estat aprovat, urgeix la realització immediata d’aquestes obres per garantir la seguretat de tots els treballadors del centre obert.

PROTOCOLS DE SEGURETAT

UGTPRESONS manifesta que cal actualitzar el sistema de trucades al 112 i valorar la implementació de l’antic sistema d’activació d’una alarma al Cos de Guàrdia. Som conscients que és un tema que preocupa a la plantilla però per motius de seguretat no informarem sobre això per escrit, si algú volgués conèixer els detalls més concrets sobre aquest tema es pot adreçar als delegats d’UGTPRESONS.

Així mateix, establim articular una mesa de seguretat per tractar i actualitzar tots els protocols de seguretat del centre.

SERVEIS MÈDICS

Des d’UGTPRESONS demanem a la direcció que concreti d’una vegada quin és el referent mèdic al CO Lleida i proposem que aquest sigui el Cap mèdic del centre de Ponent, lloc de comandament integrat a l’ICSS des del passat mes d’octubre. Entenem que els metges de Ponent haurien de poder visitar i actuar al CO Lleida ja que ens hem trobat amb alguna situació en la què interns han ingressat amb símptomes d’embriaguesa o de sobredosi i s’ha de trucar al 112, en comptes d’avisar al metge de guàrdia del CP Ponent per a què el visiti, intervenció que sense cap mena de dubte seria més immediata i efectiva.

VALORACIÓ D’UGTPRESONS

No pararemfins aconseguir dignificar les condicions laborals dels treballadors del CO de Lleida i hem acabat la reunió d’avui fixant per al 20 de gener la pròxima reunió monogràfica de medi obert per fer el seguiment de tots els punts presentats a la direcció. En paral·lel, inclourem aquestes problemàtiques en l’ordre del dia la Comissió de Seguiment de la nostra mesa de negociació penitenciària a Barcelona.

Ja n’hi ha prou de menysprear els treballadors de medi obert del centre obert de Lleida respecte de la resta de centres oberts catalans. Exigim el mateix tracte!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca