L’Administració es rendeix i paga

El Decret 365/2001, de 24 de desembre, que regula la segona activitat en els cossos penitenciaris, estableix que els treballadors que passin a aquesta situació, en el cas que les retribucions totals del nou lloc siguin inferiors a les que percebia anteriorment, tindran dret a un complement personal transitori (CPT) fins assolir-ne la diferència.

Els Serveis Jurídics d’UGTPRESONS van detectar temps enrere, el cas d’un afiliat a qui se li estava abonant un import en concepte de CPT que era inferior als que li corresponia ja que no es prorratejaven mensualment les quantitats corresponents a les diferències entre les pagues extraordinàries i complements addicionals específics del lloc de segona activitat en relació a l’anteriorment ocupat.

UGTPRESONS va interposar la corresponent reclamació en nom de l’afiliat, en que no només sol·licitàvem l’augment del CPT mensual sinó que a més exigíem que se li abonessin amb efecte retroactiu les quantitats que havia deixat de percebre des del moment en què se li van calcular erròniament els imports corresponents.

Els arguments jurídics plantejats per UGTPRESONS van obligar a l’Administració a reconèixer la situació individualitzada i aprovar tant l’augment de l’import del CPT com l’abonament dels endarreriments deguts.

I no només això, sinó que, a més, el caràcter contundent i irrebatible de la fonamentació de la reclamació plantejada, ha fet que l’Administració s’hagi vist obligada a corre-cuita a estendre d’ofici les rectificacions i l’abonament d’endarreriments a molts d’altres treballadors en situació de segona activitat a qui també se’ls estava abonant un CPT inferior al que els corresponia.

D’aquesta manera, el procediment endegat per UGTPRESONS en defensa dels drets del seu afiliat ha beneficiat a tot el col·lectiu de treballadors penitenciaris en situació de segona activitat.

De tota manera, si a algun dels nostres afiliats afectats, l’Administració no li ha efectuat la correcció de l’import del complement ni l’abonament dels endarreriments, cal que es posi en contacte amb els nostres Serveis Jurídics.   

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca