Permís per hospitalització: 3 sentències guanyades

En els darrers dies, els serveis jurídics d’UGTPRESONS han aconseguit tres sentències favorables en matèria dels dies de permís per hospitalització de familiar fins a segon grau. Aquestes sentències han estat dictades pel Jutjat Contenciòs administratiu número 10 i pel número 9, de la ciutat de Barcelona.

Fa més d’un any, a la reunió de la Mesa Sectorial del 25 d’abril de 2016, UGTPRESONS va denunciar que el departament de Justícia, amb la complicitat de Funció Pública, havia iniciat una campanya per atemptar contra la conciliació familiar, centrada majoritàriament en els treballadors dels centres de Brians-1, Brians-2, Quatre Camins i Joves, fent-los retornar 2 dels 4 dies que els corresponien en concepte de permís d’hospitalització de familiar quan el fet causant es produïa en centres hospitalaris de Martorell o Granollers.

“L’argument“ esgrimit per l’Administració és que, segons criteri de Funció Pública, “es considerarà la mateixa localitat el cas de municipis els nuclis urbans dels quals estiguin units sense solució de continuïtat per raons urbanístiques o similars i que disposin de serveis de transports urbans col·lectius comuns.

Afirmar que els nuclis urbans de La Roca del Vallès o de Sant Esteve de Sesrovires estan units sense solució de continuïtat als de Granollers o de Martorell és realment ridícul, però com que l’Administració va seguir insistint en aplicar això per tal de vulnerar la conciliació familiar i laboral, UGTPRESONS va posar els seus serveis jurídics a disposició dels afiliats afectats i fruit d’això són aquestes tres sentències.

Us adjuntem a nivell il·lustratiu còpia de la darrera d’aquestes sentències, en què el Magistrat, al marge d’anul·lar la resolució impugnada pel seu caràcter extemporani, proclama que és inadmissible el criteri esgrimit per l’Administració, a qui condemna a abonar les costes judicials. Les sentències recaigudes no admeten cap recurs ordinari.

Esperem que l’Administració prengui bona nota d’això i s’abstingui de seguir aplicant el seu argument. En cas que no ho faci, UGTPRESONS seguirà impugnant judicialment les resolucions que vulnerin la conciliació familiar i laboral dels nostres afiliats. (Us adjuntem

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 2 de juny de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca