Denunciem davant la Fiscalia la corrupció del Departament de Justícia

L’intent de cobrir llocs directius a la Model i el COBCN 1 no pot quedar sense resposta

El passat 22 de maig, amb la impunitat que li caracteritza i pensant que estan per sobre del bé i el mal, el Secretari General del Departament de Justícia va resoldre, per delegació del propi Conseller, la convocatòria de provisió, per la via de la Lliure Designació, dels llocs de Subdirector d’Interior de la Model, de Subdirector de Tractament de la Model i de Director del Centre Obert Bcn 1.

UGTPRESONS ja va avisar que voler proveir llocs a centres penitenciaris que “de facto” ja no existeixen, com és el cas del Centre Obert Bcn 1, o que deixaran d’existir en els propers dies, com és el cas de la Model, ja no es tractaria únicament de fets èticament reprovables amb l’únic objectiu de “pagar” els serveis prestats al seu personal i “blindar”, a la vegada, les seves desproporcionades retribucions de per vida, sinó que directament podrien ser constitutius de fets jurídicament punibles.

UGTPRESONS va advertir a la reunió de la Comissió de Seguiment del passat dia 6 de juny que, en cas que l’Administració no rectifiqués i deixés sense efecte aquestes convocatòries, no ens quedaríem de braços creuats i denunciaríem aquests reprovables fets.

Doncs bé, un cop donat un temps prudencial per a que el Conseller de Justícia donés marxa enrere, i vist que es manté en la seva voluntat de continuar amb el procés, UGTPRESONS us informa que ha presentat avui denúncia davant la Fiscalia contra el número dos del Departament de Justícia, el Secretari General, com signant de les resolucions, i contra totes aquelles persones que hagin autoritzat o participat en l’aprovació de les resolucions, pels presumptes delictes de:

  • Prevaricació
  • Tràfic d’Influències
  • Suborn
  • Malversació de Patrimoni Públic 

Esperem que UGTPRESONS no ens quedem sols denunciant el que considerem un dels majors ultratges que s’ha vist mai en el nostre àmbit, i animem a la resta de sindicats a que actuïn de la mateixa manera.

No seria de rebut, i fins i tot seria sospitós, que els sindicats signants del ignominiós Acord de Tancament de la Model, Csif, Ccoo i Catac, no actuïn amb la mateixa contundència d’UGTPRESONS i decideixin mirar cap a una altra banda mentre el Departament de Justícia protegeix els seus col·laboradors més propers, amb nomenaments a la Model i al Centre Obert Bcn 1, alhora que envia a treballar a centenars de companys a desenes o, fins i tot, centenars de kilòmetres o directament a la cua de l’atur.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca