EL TSJC ens dicta sentència favorable sobre les convocatòries de Concursos de Comandaments

Com recordareu, el passat mes de novembre el Jutjat Contenciós Administratiu nº 13 de Barcelona va dictar sentència que estimava la demanda interposada per UGTPRESONS i obligava l’Administració a convocar concursos específics per proveir tots els llocs de comandament intermedi vacants no reservats, de les àrees de règim interior, rehabilitació i administració, tal com s’hi havia compromès per l’Acord de Condicions Laborals 2006-2009 i la seva pròrroga per els anys 2014-2015.

L’Administració es va negar a acatar aquella sentència que la condemnava a complir allò que havia signat i la va recórrer inexplicablement en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Doncs bé, el TSJC acaba de fer pública la seva sentència d’apel·lació de data 26 de juliol de 2017. La Secció Quarta de la Sala del Contenciós ha estat contundent: ha desestimat el recurs de l’Advocada de la Generalitat i ha confirmat totalment la sentència d’instància, rebutjant totes les excuses de mal pagador esgrimides com a argument per a l’incompliment, condemnant de nou en costes a l’Administració. Us acompanyem còpia de la sentència del TSJC.

D’aquesta manera, doncs, l’Administració queda expressament condemnada a complir les exigències que UGTPRESONS li va requerir judicialment, veient-se obligada a efectuar convocatòries de concursos específics de comandaments intermedis de les tres àrees d’interior, rehabilitació i oficines que inclogui totes les vacants no reservades.

És certament lamentable que s’hagi de recórrer a dues instàncies jurisdiccionals per tal d’aconseguir que l’Administració compleixi allò que signa. Aquest és un fet que denota un tarannà trampós i irresponsable que constitueix un molt mal punt de partida per les properes negociacions.

UGTPRESONS restarà vigilant per tal que l’Administració compleixi allò al que he estat condemnada per duplicat pels tribunals i instarà davant d’aquests, si fos necessari, l’adopció de les mesures coactives i sancionadores que corresponguin.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca