Instem el Síndic a seguir fiscalitzant l’actuació del Departament

Com us vàrem informar el passat 7 de juny, UGTPRESONS va presentar davant del Síndic de Greuges una queixa contra l’Administració de la Generalitat per actuació irregular per incompliment del compromís adquirit i del mandat parlamentari rebut en el sentit de garantir que el procés de tancament de la Model no comportaria la pèrdua del lloc de treball per a ningú.

La queixa venia motivada pel fet que “l’acte públic” de recol·locació d’interins de data 30 de maig, com UGTPRESONS ja venia denunciant, va suposar que més de 90 companys interins del cos de tècnics especialistes es quedessin sense feina a data 1 de juny de 2017.

Com recordareu també, a instàncies d’UGTPRESONS, el Secretari General va haver de comparèixer davant de la Comissió de Justícia del Parlament en data 6 de juliol per donar explicacions sobre aquest greu fet, entre d’altres. Pocs dies abans de la compareixença (en alguns casos, hores abans) curiosament  el Departament va procedir a efectuar nomenaments a corre cuita de gran part dels interins afectats, nomenaments, però, que tenen caràcter precari i temporal com a reforç d’estiu, i amb data fi 30 de setembre.

Fa pocs dies, el Síndic de Greuges es va dirigir a UGTPRESONS per tal de demanar-nos si enteníem que, amb la compareixença del Secretari General ja es podia donar per tancada la qüestió i per arxivada la queixa.

UGTPRESONS ha dirigit al Síndic la resposta que us adjuntem, en què li fem avinent que no només nosaltres, sinó els Portaveus a la Comissió de Justícia de diferents grups polítics denunciem que els nomenaments es van fer improvisadament i en precari i que desconfiem totalment del que pretengui fer el Departament de Justícia amb aquest  personal interí a data 30 de setembre.

En aquest escrit de resposta al Síndic transcrivim literalment les intervencions de diversos Portaveus en la sessió del dia 6 de juliol, que evidencien escepticisme i desconfiança sobre les explicacions del Secretari General i li exigeixen garanties respecte del futur del personal interí.

És per això que hem instat al Síndic a continuar endavant amb el procediment i a que fiscalitzi l’Administració per verificar si arribada la data del 30 de setembre es garanteix la continuïtat del personal interí amb aquesta data fi i es garanteix la seva conversió en personal interí estructural, fet que es correspon amb el compromís adquirit reiteradament pel Conseller de Justícia, compromís que UGTPRESONS continuarà exigint, per totes les vies possibles, que es compleixi.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca