Nou èxit jurídic de UGT Catalunya

GUANYEM UNA SENTÈNCIA QUE OBLIGA A RECONÈIXER LA REDUCCIÓ DE JORNADA PER CURA DE MENOR I LA SEVA CONCRECIÓ HORÀRIA

El passat 12 de juliol, el Jutjat Social número 21 de Barcelona va dictar sentència favorable a una demanda interposada pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya per defensar el dret a la conciliació familiar i laboral d’una treballadora afiliada.

La sentència declara que l’empresa demandada, Ferrocarril Metropolità de Barcelona, va incórrer en discriminació en no reconèixer a la demandant la reducció de jornada per cura d’un menor i la concreció horària que ella va demanar, declarant nul·la l’actuació empresarial i condemnant per tant a l’empresa que gestiona el Metro de Barcelona a reconèixer efectivament la reducció i la concreció horària demanada per la nostra afiliada. Condemna així mateix l’empresa a indemnitzar la demandant en pels danys i perjudicis soferts per la discriminació.

La sentència dóna fonaments de dret de molta utilitat de cara a futures demandes, tant en l’àmbit social com en el contenciós administratiu, sobre l’ús del dret de les persones treballadores a la conciliació i declara que determinats  sistemes organitzatius empresarials poden derivar en discriminació si no permeten fer ús del dret a la conciliació. De fet, la sentència és clara quan afirma que  “… el preferent i preeminent és la conciliació familiar i laboral, i el secundari és la organització empresarial…”, emparant-se en els preceptes  constitucionals. Especialment destacable és el fet de considerar la concreció horària de la reducció no com un fet secundari o accessori d’aquesta reducció sinó com a part essencial del propi dret a la conciliació.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca