Reunió Mesa Sectorial

Pagament nòmina Setembre i Informació 1 d’Octubre

PAGAMENT DE LA NÒMINA DE SETEMBRE

A la reunió d’aquest matí de la Mesa Sectorial, UGTPRESONS ha demanat informació i aclariments en relació a dos temes cabdals que afecten o poden afectar directament tots els treballadors i treballadores públics, com són el pagament de la nòmina de setembre, així com el “procés participatiu” previst per al proper dia 1 d’octubre.

Pel que fa al cobrament de la nòmina d’aquest mes de setembre i l’afectació que la possible assumpció per part del Ministeri d’Hisenda del pagament directe de les nòmines pot suposar per als treballadors/es de la Generalitat, UGTPRESONS ha demanat informació concreta.

Sospitosament, no hi havia cap representant del Departament d’Economia a la reunió d’avui, cosa que ja esperàvem, de manera que hem hagut d’interpel·lar als representants de Funció Pública sobre aquesta qüestió, sense que aquests concretessin res més enllà de emplaçar-nos a tractar-ho a la reunió extraordinària de la Mesa General que es celebrarà el pròxim dijous dia 21, esperem que, aleshores sí, amb presència de representants del Departament d’Economia.

UGTPRESONS tenim clar que les nòmines són crèdits prioritaris i exigirem garanties a la Mesa General que aquestes es paguin puntualment, ja que els treballadors i les seves famílies, estiguin o no d’acord amb el procés participatiu, no s’han de veure perjudicats per estratègies polítiques.

INFORMACIÓ “PROCÉS PARTICIPATIU” 1 D’OCTUBRE

Pel que fa al procés participatiu de l’1 d’octubre, el fet que aquest finalment es dugui o no a terme i la potencial afectació que de celebrar-se podria comportar per als treballadors i treballadores, no pot suposar que aquests no tinguin informació sobre els seus drets en cas de voler participar-hi i, per aquest motiu, UGTPRESONS hem demanat aclariments relacionats amb diferents aspectes.

Pel què fa a aquells que vulguin exercir el seu dret a vot seria d’aplicació la Circular 5/2006, de participació del personal al servei de l’Administració de la Generalitat en eleccions, per tant, qui tingui planificada una jornada de treball que coincideixi amb 4 o més hores amb l’horari de votacions, disposarà de 4 hores de permís no recuperable per poder exercir-lo. En cas que la coincidència fos de més de 2 hores i menys de 4, o sigui qui faci nit el mateix dia 1 d’octubre, disposarà llavors d’un permís de 2 hores.

L’ús d’aquest permís s’acreditarà mitjançant una “declaració responsable justificativa”, com la que es presenta en cas d’absència per motius de salut.

Aquells que vulguin participar com a membre de les meses electorals disposaran del permís de jornada complerta del dia de la votació i d’un permís de cinc hores el dia immediatament posterior.

D’altra banda, i si teniu qualsevol dubte legal relacionat amb la participació o no en aquest procés, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca