Reunió Monogràfica renovació d’Interins

UGTPRESONS porta incidint en les darreres setmanes en la necessitat urgent de celebrar una reunió específica i monogràfica per tractar d’una qüestió tan delicada i important com és la renovació dels nomenaments dels 92 companys interins que encara no ocupen un lloc estructural, així com per establir urgents mecanismes per dotar l’actual Borsa de Treball de Tècnics Especialistes del suficient nombre de potencials treballadors disponibles que permetin cobrir incidències sobrevingudes.

Entenem que l’encadenament permanent de nomenaments no pot ser una constant que hagin de patir els nostres companys i, fins i tot, podria entrar en conflicte amb alguns pronunciaments judicials que han declarat no ajustat a dret i, per això, volem situar a sobre la taula la necessitat de que ja no només tots aquests companys siguin renovats el proper dia 30, sinó que ho siguin ja amb caràcter estructural.

Finalment aquest migdia s’ha celebrat aquesta reunió monogràfica, i amb caràcter previ a l’inici de la mateixa UGTPRESONS ha volgut expressar el seu malestar amb la creixent desconsideració a la que es veuen sotmesos els darrers anys els interins que finalitzen contracte, i més concretament en les darreres renovacions de nomenaments.

Aquests companys no son un “ens” abstracte i impersonal al que l’administració pot castigar sistemàticament amb l’incertessa i al que es pot sotmetre a un règim de semi-esclavitud, sinó que són companys molts d’ells amb famílies al seu càrrec que han de poder tenir el dret a conèixer amb la suficient antelació quin serà el seu futur a curt i mig termini

No es creïble que l’Administració no pugui fer els estudis de necessitats amb una antelació suficient com per poder informar amb un mínim de 15 dies abans de la finalització dels contractes si aquests companys seran o no renovats, ja que si aquest fos el motiu demostraria que treballen instal·lats en una improvisació constant, i només faria que confirmar la incapacitat en la gestió dels recursos humans dels que disposen.

Un cop feta aquesta denúncia prèvia per part d’UGTPRESONS, el Subdirector General ens trasllada la següent informació relacionada amb la renovació dels nomenaments:

Actualment hi ha 92 interins que finalitzen tots contracte el 30 de setembre.

D’aquests, els 66 amb més antiguitat, seran renovats automàticament fins el 31 de gener de 2018 i es mantindran en el mateix lloc de treball que ocupen actualment.

Els 12 següents per rànquing d’antiguitat, o sigui del 67è al 78è, seran també renovats fins el 31 de gener, entre els següents llocs i centres que triaran en base a la seva antiguitat: 4 GSI, 3 GAMV i 2 GO a Mas Enric, 2 GSI a Brians 1 i 1 GO a Puig de les Basses.

Aquests 78 companys passaran a ser estructurals a partir de l’1 de febrer.

Els 14 interins restants, o sigui del 79è al 92è, seran recol·locats per un període de 15 dies als centres de Quatre camins, Brians 1 i Brians 2, passant després a la Borsa de Treball fins a la seva nova contractació per la campanya de Nadal.

UGTPRESONS hem manifestat la nostra insatisfacció ja que, tot i que finalment s’accepta la nostra exigència de reconvertir en estructurals els actuals interins, es deixa fora a 14 companys que continuaran durant un temps indeterminat sense estabilitzat laboral, de manera que ja hem exigit que s’equipari contractualment a aquests 14 companys als 240 interins que van optar a un lloc estructural el passat 31 de maig i als 78 que ho faran a partir de l’1 de febrer de l’any vinent.

Així mateix hem demanat que els 78 llocs de treball als quals podran accedir siguin prèviament oferts als interins que van triar lloc estructural el passat 31 de maig.

Hem demanat, en conseqüència, l’obertura immediata de la Borsa de Treball per dotar-la del personal suficient per cobrir les mancances que diàriament es pateixen als diferents centres penitenciaris.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca