Reunió del Plenari del Comité de seguretat i salut

Assisteixen per part de l’Administració,  diferents  Responsables dels Següents departaments de la D.G. de Serveis Penitenciaris:  Obres i Mobilitat,  Salut Laboral,  Àrea d’informació i Seguretat i Per les organitzacions sindicals representatives, UGTPRESONS, CSIF, CCOO, CATAC i ACAIP.

UBS A DIRECCIÓ GENERAL

Presentació per part de l’Administració de la Dra. i la DUI que formaran part d’aquesta nova unitat amb base a la Direcció General

CLIMATITZACIÓ DELS CENTRES PENITENCIARIS

UGTPRESONS exigeix el RD 486“Disposicions mínimes en llocs de treball” per tal d’equipar  i dotar als centres de uns mínims sistemes de climatització per tal de minvar els efectes de les condicions ambientals adverses.

PLAGUES A QUATRE CAMINS

Tot i que portem temps reclamant sobre el tema, a dia d’avui encara tenim cel·les tancades, és surrealista que no s’apliquin els mitjans necessaris i els treballadors haguem de patir tota mena d’insectes. El gerent ens contesta que s’ha fet el tractament, i que continuen, però que faran una sèrie de recomanacions als funcionaris (quan és l’administració la que no dóna eines), per que segons ell necessita ajuda dels funcionaris per mantenir la neteja. A tot això UGT Presons contesta que si s’ha de fer una denuncia a sanitat ho farà, no consentirem més negligències

AIGÜES FECALS AL MSOB

UGTPRESONS exposa que els treballadors porten temps patint les manques de manteniment a les instal·lacions concretament aquest estiu s’ha patit la fuita d’olors d’aigües fecals, l’Administració diu que ja ho ha solventat però que una cuba vindrà per tal de reforçar . UGT Presons insisteix que potser és la bomba i que caldria revisar-la.

CERTIFICATS DE LES LINIES DE VIDA A QUATRE CAMINS

UGT Presons pregunta que des de que es va fer l’avaluació de riscos a QC es va demanar el certificat de les línies de vida dels taulats dels mòduls nous de QC per tal de poder realitzar correctament les tasques de neteja. El gerent de QC reconeix i afirma que ha trigat 1 any a demanar aquest certificat. Es vergonyós i així ho manifestem. Possiblement la no correcta neteja dels teulats afavoreix a les plagues….l’Administració hauria de reflexionar enlloc de recomanar als funcionaris que procurin que les cel·les estiguin netes.

ALTRES PUNTS TRACTATS

Transport per a funcionaris des de Lleida a CP Brians 1 i 2

Es proposa per part dels sindicats, que davant l’augment dels accidents “in itinere” des de Lleida a CP Brians 1 i CP Brians 2, que es pugui pactar la contractació d’un transport, fer prèviament un estudi de viabilitat i exposar-ho al següent comitè.

Protocols d’assetjament

L’administració ens informa que des de la posada en marxa dels Protocols d’Assetjament a la feina, només s’ha activat un cas a Mas Enric. Segons dades estadístiques, un 0.32% ha demanat ajut psicològic.

Equips d’intervenció del DERT a Quatre Camins

La Administració ens informa que estan vells i/o en mal estat. L’administració ens informa que els de la model s’han repartit pels centres però de totes maneres els tenen previst renovar abans del 28 de febrer de 2018.

Arqueta de tallers 3/4 a Brians 1

S’ informa per part dels sindicats que la arqueta abans citada, fa molta olor i sembla que al final la decisió per part de l’Administració, és canviar-la per una sifònica, degut a que ja s’ha netejat prèviament.

Armilles als accessos dels centres penitenciaris

Es proposa per part dels sindicats que, davant que es tornen a utilitzar les armilles a les cabines de control d’accessos, es planteja la forma de la seva correcta higienització. L’administració diu que ja va enviar instrucció però que la reiterarà, i que de totes maneres són les mateixes que s’utilitzen per intervenció, és a dir, que es podrien intercanviar mentre l’higienitzen.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca