El Govern incompleix les seves pròpies decisions

UGTPRESONS NO ADMETRÀ LA MANIPULACIÓ DELS TREBALLADORS PENITENCIARIS

L’aturada del país que es va celebrar el passat 3 d’octubre, en la que van participar centenars de milers de ciutadans, va ser, com sabeu, una convocatòria realitzada per desenes d’entitats de tot tipus amb el suport de milers d’empresaris i la patronal en general.

Posteriorment, la pròpia Generalitat de Catalunya, mitjançant comunicats de diferents conselleries i de la Funció Pública va informar els treballadors i treballadores de tot el sector públic que també s’adheria a l’aturada i que declarava aquell dia com de lliure disposició i no recuperable.

Anant més enllà, i en el nostre àmbit concret, els directors dels centres penitenciaris van comunicar la plantilla que no només no es descomptaria el dia de treball i que no tindria repercussió horària, sinó que tots aquells que l’haguessin de treballar serien compensats amb les mateixes hores treballades.

Doncs bé, el passat 10 d’octubre el Govern es va desdir i va declarar, mitjançant Acord de Govern, que aquell dia passava a ser recuperable, recuperació que ara algun centre penitenciari sol·licita, sense que hi hagi un pronunciament oficial de la Direcció General ni del propi Departament de Justícia, i ni que s’hagi parlat amb els representants legals dels treballadors i treballadores.

UGTPRESONS vol deixar clar que els compromisos es compleixen. Que ningú va obligar ni al Govern, ni a Funció Pública, ni als diferents Departaments de la Generalitat, ni als Directors i Gerents dels centres penitenciaris a que declaressin aquella jornada com a no recuperable, de manera que ara no se’ns pot exigir, i no acceptarem que s’exigeixi, la seva recuperació, excepte que aquesta es produeixi en unes condicions pràcticament imperceptibles per els treballadors i treballadores.

UGTPRESONS exigeix la retirada immediata dels comunicats interns que alguna direcció ha elaborat i demana el tractament d’aquesta situació a la reunió que, obligatòriament, s’ha de celebrar la propera setmana.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca