Obliguem a l’Administració a convocar Concursos de Comandaments

El Tribunal de Justícia de Catalunya declara ferma i d’immediat compliment la sentència

Com a conseqüència de l’estratègia de vulneració continua i reiterada dels acords que porta duent a terme l’Administració Penitenciària, UGTPRESONS va decidir fa mesos endegar la via judicial en diverses qüestions que requerien de solucions inajornables, ja que l’afectació que aquests incompliments suposava a una part important del col·lectiu penitenciari requeria d’emprar altres vies diferents de les del diàleg.

Com ja us vam informar l’11 de gener de 2016, UGTPRESONS va adreçar escrit al Secretari General del Departament de Justícia exigint la convocatòria immediata dels concursos de comandaments de règim interior, rehabilitació i oficines, argumentant la nostra exigència en la vulneració del nostre Acord de Condicions Laborals 2006-2009 i de la seva pròrroga per els anys 2014-2015, així com en l’incompliment sistemàtic de la normativa reguladora de la que la pròpia Administració s’ha dotat, i, en concret, del Decret 123/97 de Provisió de Llocs de Treball i de Promoció Professional.

Un cop esgotada la via administrativa, UGTPRESONS va presentar demanda davant la jurisdicció Contenciosa-Administrativa, donant com a resultat una rotunda sentència dictada pel Jutjat nº 13 de Barcelona en data 9 de novembre, que obligava l’Administració a:

“convocar concursos específics per proveir TOTS els llocs de comandament intermedi vacants de les àrees de règim interior, rehabilitació i administració que no estiguin reservats a cap funcionari”

Avisant també l’Administració a que:

“no pot continuar emparant-se en els processos judicials ja resolts, com són els de comandaments de règim interior de 2008 o el de cusi de Puig de les Basses, per no convocar nous concursos”

Així mateix, condemnava l’Administració al pagament de les costes processals.

Com era d’esperar, l’Administració Penitenciària va decidir malbaratar els recursos econòmics dels que disposa i que surten de les butxaques de tots els catalans, i va decidir recórrer la sentència davant el Tribunal de Justícia de Catalunya, incomplint de nou un altre compromís, el adquirit pel Secretari General del Departament de Justícia, en el sentit que tenia intenció de convocar processos de promoció professional.

Doncs bé, ha hagut de ser ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui, desestimant el recurs plantejat per la Generalitat i reafirmant-se en la sentència inicial, els hi obligui a convocar concursos específics per proveir TOTS els llocs de comandament intermedi vacants de les àrees de règim interior, rehabilitació i administració que no estiguin reservats.

A més ha comunicat al Departament de Justícia que en el termini de 10 dies ha de complir la sentència amb l’obligació, també, de determinar el responsable del compliment de la mateixa.

UGTPRESONS ja s’ha posat en contacte amb responsables del Departament de Justícia exigint la convocatòria immediata d’un grup de treball específic amb l’objectiu de negociar les bases dels diferents concursos de les àrees de règim interior, rehabilitació i administració que, inexorablement, s’han de publicar a curt termini.

Avisem també que, en cas que detectem poc interès col·laboratiu per part de l’administració o una premeditada dilació pel que fa a l’inici dels tràmits per a la convocatòria dels concursos, UGTPRESONS exigirà judicialment l’execució immediata de la sentència així com l’adopció de mesures contra els responsables de l’incompliment de la mateixa.

UGTPRESONS continuarà fent servir la via judicial per tal d’aturar l’Administració en la seva campanya orquestrada de vulneració de drets fins que no observem un canvi i una voluntat seriosa de tornar a la via del diàleg social.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca