“Recuperació” 3 d’octubre

La DG vol que paguem el que no debem

Ho han tornat a fer. En aquest cas amb la signatura del Director General.

El passat dia 16 de novembre UGTPRESONS vam denunciar que en alguns centres alguns equips directius s’estaven arrogant competències que no les corresponien i havien fet comunicats relacionats amb la recuperació del dia 3 d’octubre.

No tornarem a explicar els motius pels quals molts treballadors van decidir participar en una aturada de País a la que es va sumar també el Govern i que va ser promocionada per tots els Departaments de la Generalitat sense excepció mitjançant comunicats que informaven els treballadors i treballadores que aquell dia es declarava com de lliure disposició i no recuperable.

Ara, però, és el propi Director General qui signa una nota informativa en la es determinen les fórmules de justificació de les que disposen tots aquells que van participar en l’aturada del dia 3 d’octubre i que son les següents:

  • Manifestar que aquell dia es va exercir el dret de vaga, amb les repercussió econòmica que això representa.
  • Demanar aquell dia d’AP, compensació de festius o vacances.
  • Demanar-lo com d’absència per flexibilitat horària recuperable.
  • Recuperar-lo amb treball efectiu, d’acord amb les necessitats del servei.
  • Recuperar les hores a compte d’hores extres disponibles.

Aquesta recuperació s’hauria de fer “preferentment un cop s’hagi finalitzat la jornada diària habitual i en un termini màxim de quatre mesos

UGTPRESONS ja va manifestar el dia 16 que no acceptaríem que s’exigís la recuperació d’una jornada declarada no recuperable, excepte que aquesta es produís en unes condicions pràcticament imperceptibles per als treballadors i no suposés cap modificació en els seus hàbits diaris, de manera que l’única fórmula possible seria la de comptabilitzar com treball efectiu realitzat els minuts de més que tots els treballadors fem gratuïtament cada jornada laboral.

Fora d’aquesta possibilitat UGTPRESONS no n’acceptarà cap altra. Recomanem, per tant, que es manifesti per escrit la voluntat de retornar aquestes hores amb el descompte del excedent d’hores que diàriament es realitza.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca