Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la Direcció: el Sots-Director de Règim Interior, el Gerent i el Director; i els sindicats UGT-presons, CSIF, CATAC i CCOO. Com a convidat per la Direcció el Coordinador del CIRE.

CAFETERIA DE FUNCIONARIS

La reunió comença, segons l’ordre del dia, amb la reclamació que porta fent reiteradament UGTPRESONS pel que fa a diverses incidències i carències que es donen en la cafeteria exterior, i de les que portem temps rebent nombroses queixes.

UGTPRESONS comença reclamant l’ampliació de l’horari d’esmorzars calents, ja que habitualment hi ha companys que per motius del servei surten a esmorzar més tard i és troben amb que ningú els proporciona ni un entrepà fred ni calent, i s’han de quedar sense poder menjar res. Quelcom semblant passa amb els companys que volen esmorzar a partir de l’obertura de cafeteria a les 8:30h, ja que no hi ha cap previsió i coordinació per part del CIRE que garanteixi el servei en aquesta franja horària, evidenciant una carència que repercuteix directament en els treballadors del centre.

UGTPRESONS contínua denunciant que durant el servei de cap de setmana no hi ha cuiner/a, sense que hi hagi cap altre tipus de supervisió, resultant del tot impossible garantir ja no només la qualitat sinó també l’elaboració dels plats. A tot això cal afegir que sovint quan s’arriba a dinar en el últim torn no hi ha disponibles la mateixa varietat de plats per escollir, doncs ja s’han esgotat i no els reposen. Menció a part tindria l’elaboració dels menús, que considerem tenen un accés de greixos.

Durant la reunió el coordinador del CIRE ha mostrat una actitud de total irresponsabilitat, com si la cosa no anés amb ell, passant la pilota a la “comissió alimentària” de Barcelona, a la que culpabilitza de les mancances i irregularitats que hem denunciat. I quan des d’UGTPRESONS hem donat diferents alternatives, que no afectaven en absolut al normal funcionament de cafeteria, el coordinador ha continuat mostrant una absoluta manca de voluntat per solucionar aquestes deficiències.

A més en anar avançant la conversa, comenta que al principi de l’obertura durant els primers mesos van faltar uns 400 coberts i altres estris. Desafortunat comentari, ja que no necessitem els coberts del CIRE per muntar-nos la casa. Per si no n’hi hagués prou, plantegen la possibilitat d’oferir plats de 5 gamma, per només haver d’escalfar-los, el que ens faltava, quan portem dient des de l’apertura que les maquines de vending hi hagi una varietat de menjar més saludable.

A part de desenvolupar-se la reunió de manera poc fluïda per la poca col·laboració del CIRE, és vergonyosa l’actitud d’aquest senyor, ja que l’única cosa que ha demostrat és la seva voluntat de no complir amb el compromís que hauria de tenir d’oferir un bon servei als treballadors. En poques paraules ens va deixar entreveure que la cafeteria exterior és un llast per a ells, ja que realment on inverteixen esforços són en els tallers productius, la cafeteria la tenen per mer compromís contractual.

NOUS CASOS DE “SARNA”

Davant l’aparició de nous episodis de “sarna” al nostre centre i la preocupació que ha aixecat en els treballadors per com s’està gestionant, la Direcció ens fa un breu resum de la situació actual.

La direcció afirma que de moment no hi ha cap treballador diagnosticat amb sarna, però que s’estan prenent mesures preventives perquè no es repeteixi l’episodi de fa uns dies. La responsable de Riscos Laborals, present a la reunió, ens confirma que s’estan prenent totes les mesures adients i que a més s’està elaborant un nou protocol que millori les carències del que està vigent.

Es dóna per finalitzada la reunió. La resta de punts a tractar, passaran per la següent reunió i ordre del dia.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca