Reunió Transport penitenciari

Es produeixen avenços però no els suficients

A la reunió que vam celebrar el passat dijous, UGTPRESONS vam exigir una trobada urgent amb el que hores d’ara és el màxim responsable del Departament de Justícia, el Director de Serveis, per tractar la greu situació generada per la finalització dels contractes de transport que donaven servei als centres de Brians 1 i 2, i de Quatre Camins i Joves.

UGTPRESONS entenem que, un cop passada una setmana, des que el Director General de Serveis penitenciaris ens comuniqués la supressió de bona part del servei de transport d’aquests centres i que manifestés la seva voluntat de treballar per trobar una solució satisfactòria, i sense encara haver obtingut una resposta satisfactòria, havia de ser el màxim “mandatari” del Departament qui ens havia de donar les explicacions pertinents, cosa que s’ha produït aquest matí.

El Director de Serveis, en un discurs inicial en ocasions realista i en d’altres “victimista”, ha manifestat les greus dificultats que es troben per gestionar el dia a dia del Departament i ha repetit idèntics arguments que els que ens va traslladar la setmana passada el Director General. Que si la intervenció econòmica, que si el 155, que si malgrat tenir delegades les competències per Ordre Ministerial tot requereix de l’ulterior aprovació de Madrid, que si el contracte que s’havia d’adjudicar aquest 2017 va ser tècnicament impossible d’adjudicar, etc, etc, etc,… però d’autocrítica gens.

Ha continuat dient que per a ell és bàsic complir amb els compromisos adquirits, i que el proper contracte obert per al 2018 és prioritari, però de solucions, inicialment, ha donat les que ja coneixíem, “Bonotren” només per a aquells que hi tinguin dret i reforç de propis per recollir els usuaris a les estacions de Martorell i Granollers.

UGTPRESONS hem deixat clar que no acceptaríem que la reunió d’avui fos una repetició de les anteriors, i hem exigit que es busquin les alternatives temporals necessàries que permetin els desplaçaments exactament en les mateixes condicions que oferia l’empresa adjudicatària fins ara.

UGTPRESONS també hem demanat al Director de Serveis que el concurs d’adjudicació del nou contracte plurianual per al 2018 es publiqui al més aviat possible, que contempli les solucions tècniques imprescindibles que permetin que no es reprodueixi el problema del concurs de 2017, i que es resolgui amb la màxima celeritat, per tal de disminuir el període de temps durant el qual els treballadors i treballadores no podran accedir al servei de transport exactament en les mateixes condicions que ho venen fent ara.

Així mateix, hem advertit al Director General que aquest nou contracte plurianual per al 2018 ha de contemplar una prestació de servei que abasti totes les franges horàries d’entrada i sortida del personal que treballa als centres.

UGTPRESONS hem manifestat amb contundència que volíem sortir amb compromisos ferms, que volíem veure avenços immediats destinats a trobar una solució i que d’aquests se’ns havia d’informar al llarg de la setmana vinent.

El Director de Serveis ha recollit les nostres exigències i s’ha compromès a:

  • Recuperació immediata del servei de transport dels centres de Quatre Camins i Joves a totes les franges horàries del Cap de Setmana. (Arxiu Adjunt)
  • Recuperació immediata del servei de transport dels centres de Brians 1 i 2 a totes les franges horàries del Cap de Setmana, excepte la sortida del torn nocturn a les 8:10 hores. (Arxiu Adjunt)
  • Publicació urgent del nou contracte de servei de transport per al 2018 i escurçament dels terminis de resolució al màxim possible.
  • Valorar la viabilitat de contractació de més propis per donar temporalment el servei de transport total.
  • Convocar una nova reunió a mitjans de desembre per valorar els avenços.

UGTPRESONS ja avisem que no ens conformem amb les solucions que ha decidit implementar el Director de Serveis i continuarem exigint una solució total a un problema que ha generat l’Administració, en bona part, per la seva manca de previsió.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca