Reunió Transport penitenciari

L’Administració vulnera els Acords i vol suspendre temporalment alguns serveis

El Director General ha reunit aquest matí d’urgència al Grup de Treball Penitenciari per informar de les modificacions que, diuen, estan forçats a fer en relació a la prestació del servei de transport dels centres de Brians 1 i 2 i de Quatre Camins i Joves Quatre Camins.

Amb un discurs inicial en el que ha volgut situar l’actual moment del Departament dins d’un període de gran dificultat de gestió a causa del context polític en el què ens trobem, el Director General ha intentat argumentar els motius, que nega que siguin econòmics, pels quals es veuen obligats a la suspensió del servei de transport en determinades franges horàries.

Ens informa que el contracte del servei de transport per a Quatre Camins i Joves finalitza aquest dimecres 22 de novembre i que el de Brians 1 i 2 ho fa el proper 11 de desembre, i amb l’excusa de no poder tècnicament prorrogar-los, i per tal de no deixar sense el 100% del servei a Quatre Camins i Joves, ha trobat la magnífica solució de reduir el nombre de trajectes de Brians 1 i 2 per donar cobertura a Quatre Camins i Joves, deixant els 4 centres amb un servei de transport pràcticament inexistent els dies laborables i directament sense servei els festius i els caps de setmana.

Per edulcorar-ho, el Director General manifesta que continua fent gestions per tal de donar una resposta positiva al més aviat possible, i que espera que es pugui produir en els propers dies, però mentre no sigui així, la solució intermèdia que proposa és tan “cutre” com la de proporcionar “Bonotrens” als treballadors i treballadores que utilitzen habitualment el servei. També contractaria 3 propis per recollir i traslladar els treballadors entre les diferents estacions i els centres.

UGTPRESONS entenem que les conseqüències que es deriven de la falta de previsió de la Direcció General i de les seves actuacions improvisades, a les que malauradament ens tenen acostumats, no han de repercutir sobre els treballadors i treballadores i més quan no es tracta d’un problema econòmic sinó d’una manca total d’interès per part de qui és responsable.

UGTPRESONS hem exigit al Director General una solució immediata a la impossibilitat que hores d’ara té de prorrogar l’actual contracte de transport, i mentre aquesta no es produeixi, l’única alternativa que podríem acceptar passaria perquè fossin els nous propis contractats els que s’encarreguessin dels desplaçaments exactament en les mateixes condicions que oferia l’empresa adjudicatària fins ara.

UGTPRESONS també hem advertit al Director General que el nou contracte plurianual que ha d’estar signat a mitjans de 2018 ha de contemplar la prestació de servei tal i com regulen els nostres acords, amb un mitjà de transport que abasti les franges horàries d’entrada i sortida del personal que presti serveis als centres.

Reclamem, doncs, que s’accelerin les gestions per tal de redreçar aquesta situació i que en pocs dies es vegin els resultats, ja que de no ser així, no seria un bon presagi de cara a l’inici de la negociació d’un nou acord que, val a dir, haurien d’haver-se produït ja fa temps.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca