Inundacions … aquesta casa és una “ruina”

Tornem als referents cinèfils per il·lustrar el que ha passat aquest diumenge al departament de comunicacions del CP Brians 2; Us en recordeu de la peli d’en Tom Hanks on una parella descobreix el que sembla una autèntica ganga, una gran mansió a un preu molt baix i que, posteriorment, s’adonen que la casa està pràcticament en ruïnes i els esforços per renovar-la resulten desastrosos…? doncs bé…això seria un bon resum del que està passant al nostre centre.

Durant la nit del dissabte a diumenge va rebentar una canonada a la planta tècnica de l’edifici de comunicacions. La fuita d’aigua durant tota la nit va provocar serioses destrosses a l’edifici. Quan el torn de matí va obrir els llums del departament, es van trobar amb un pam d’aigua al terra de la planta baixa, els locutoris i sales de vis a vis de totes les plantes completament inundats, els sostres trencats pel pes de l’aigua, fluorescents penjant dels cables… En fi…un panorama dantesc poc abans de l’hora de començar les comunicacions del matí. Això va provocar que el primer torn s’hagués de suspendre i els següents anessin tots amb retard, amb el consegüent malestar per a les famílies i els interns que tenien programades comunicacions en dates tan delicades com son les vespres de Nadal. 

Segurament molts pensareu que “pot passar”, que no és res inversemblant que rebenti una canonada en qualsevol edifici. Però estem parlant d’un edifici relativament  nou, que es va inaugurar l’1 de juny de 2007. Va ser el tercer centre penitenciari de Catalunya construït per la Generalitat des que va assumir les competències el 1984, i ens ho van vendre com una infraestructura capdavantera tant des del punt de vista tecnològic en matèria de seguretat, com des del punt de vista de comoditat, salubritat i modernitat…vaja com el Titànic de les presons catalanes. Doncs bé, la realitat és bastant diferent. A hores d’ara el Centre Penitenciari Brians 2 gasta un pressupost escandalós en concepte de manteniment, i els mateixos operaris de les diferents empreses que hi treballen diàriament, ens han confirmat la baixa, baixíssima, qualitat dels materials emprats en la construcció i el nyap d’obra que es va construir.

Sembla una paradoxa que un dels arguments que van esgrimir per justificar el precipitat i nefast tancament de la presó Model de Barcelona va ser l’estat deplorable de les seves instal·lacions.                    

Des d’UGTPRESONS volem denunciar als responsables d’aquest nyap. En serio ens volen fer creure que en aquest MEGANYAP es van invertir 111 milions d’euros???

Aquesta informació la podeu comprovar al següent enllaç:

http://justicia.gencat.cat/ca/departament/infraestructures/centres_penitenciaris/cp_brians_2/

El Departament de Justícia haurà d’explicar on han anat a parar aquests 111 milions d’euros, perquè el que està ben clar és que no els han gastat en els equipaments dels quals presumeixen.

Com sempre en situacions de crisi a Brians 2 la “papereta” la van resoldre el cap de serveis que estava al càrrec del centre i els treballadors del Departament de Comunicacions amb l’ajut d’altres companys i ordenances de diversos departaments que es van afegir per ajudar a les tasques. Amb una feina magnífica van aconseguir restablir les comunicacions aproximadament a les 11.30h, no sense risc per la seva integritat i en unes en condicions molt delicades i potencialment perilloses ja que es va aconseguir evitar desordres importants per part dels interns i dels familiar que havien de comunicar.

En primer lloc volem felicitar als funcionaris del Departament de Comunicacions, cap de serveis i altres companys que també van col·laborar en solucionar el problema.

I en segon lloc volem denunciar la irresponsable actuació de la nostra Direcció que va decidir posar novament en funcionament el Departament de Comunicacions a ple rendiment sense abans fer un exhaustiu peritatge dels desperfectes de l’edifici, i el risc que podria suposar pels treballadors i interns.

Des d’UGTPRESONS volem que ens garanteixin que ni els nostres companys, ni cap intern, ni cap familiar s’hauran de jugar la vida per una possible electrocució, despreniment, etc…

Com ja ha passat altres vegades, aquest cop tornem a lamentar l‘absència del comandament d’incidències en una situació de crisi com la viscuda diumenge. Pensem que quan esdevé una emergència, i per nosaltres que s’hagi de suspendre un torn sencer de comunicacions ho és, el màxim responsable hauria d’acudir urgentment i assumir la responsabilitat que el seu càrrec i retribucions obliguen..

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca