Exigim l’acompliment immediat dels Acords signats de manera immediata!

Els treballadors i treballadores penitenciaris portem mesos i mesos veient com la Direcció General de Serveis Penitenciaris està instal·lada en l’immobilisme i actua amb menyspreu retallant drets i modificant condicions laborals. El bloqueig de la negociació recau sobre les esquenes dels treballadors de presons, les condicions laborals dels quals es veuen vulnerades, i només la professionalitat demostrada pels nostres companys ha evitat el col·lapse dels serveis penitenciaris catalans.

Les organitzacions sindicals representatives avisem que estem a punt d’arribar al límit i que seria d’una gran irresponsabilitat que la nostra administració penitenciària apostés per traspassar perilloses línies vermelles.

CATAC, CSIF, UGT i CC.OO demanem una reunió urgent amb el Director de Serveis del Departament de Justícia, Àngel Cortadellas, i amb la resta de màxims responsables de la nostra Direcció General que tinguin capacitat de decisió per tal de desbloquejar la greu situació actual.

Prou d’excuses!!! Exigim el compliment urgent dels següents punts:

TRENCAMENT DELS ACORDS SINDICALS:

  1. PUBLICACIÓ I RESOLUCIÓ DELS CONCURSOS DE COMANDAMENTS DE LES 3 ÀREES I DEL CONCURS GENERAL DE TRASLLATS. Aquests concursos no depenen de cap factor extern perquè entren dintre de la capacitat auto-organitzativa de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.
  2. OPOSICIONS DE TÈCNICS EXPECIALISTES I REHABILITACIÓ. L’Oferta Pública d’aquest any 2018 ha de contemplar places de Tècnics especialistes i s’han de convocar els processos de rehabilitació sense més dilació.
  3. SUPRESSIÓ UNILATERAL DEL TRANSPORT COL·LECTIU. Exigim un document on s’acreditin els termes i condicions del contracte major de licitació perquè es puguin restablir totes les línies de busos anul·lades a principis de 2018 amb cobertura de totes les franges horàries.
  4. TOTA LA RESTA D’INCOMPLIMENTS DE L’ACORD DE CONDICIONS LABORALS DEL PESONAL PENITENCIARI (2006-2009).

ALTRES COMPROMISOS NEGOCIATS:

  1. GARANTIA I MILLORA DEL PROGRAMA RENDIMENT PERSONAL (PRP). Aquesta és una condició sine qua non per poder continuar qualsevol tipus de negociació.
  2. MANCA ENDÈMICA DE PERSONAL. CCOO, UGT, CSIF i CATAC demanem la constitució d’un grup de treball per poder estudiar el redimensionament de les plantilles dels centres penitenciaris.
  3. PROTOCOL D’AGRESSIONS JA! No acceptem més demores perquè portem més d’un any des de que la Mesa Paritària de Prevenció de Riscos Laborals va donar llum verda per a la seva implantació als diferents departaments de la Generalitat.
  4. SITUACIÓ DEL PLA D’EQUIPAMENTS PENITENCIARIS pendents com ara, el Centre Obert i el Centre de Preventius de la Zona Franca.

UGT, CCOO, CATAC i CSIF considerem que, en cas de no celebrar-se aquesta reunió de manera immediata per tal de donar solució als punts abans esmentats, demostraria una manca total de voluntat per part de l’Administració penitenciària. Si la nostra Direcció General ha estat “àgil” a l’hora d’aplicar aquells punts de l’Acord que l’interessava,  (com per exemple la limitació de canvis als 24 anuals) o a l’hora de modificar la RLT per col·locar a nous comandaments de Lliure designació, ara no entendríem una demora en la resolució de la resta de punts acordats.

Si els actuals responsables del Departament han perdut la seva capacitat de gestió, només els queda la sortida de presentar la seva dimissió.

CC.OO, UGT, CATAC i CSIF, des de la força que ens dona la unitat sindical dels sindicats representatius, ens reservem el dret a prendre altres mesures per tal de desbloquejar l’actual immobilisme i exigir l’acompliment dels acords sindicals.

CSIF, CC.OO, UGT i CATAC

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca