Setmana llarga i negra

Des d’UGTPRESONS no podem permetre que es tornin a repetir els fets ocorreguts els darrers dies. Ha estat una setmana llarga i negra en la que diversos companys han sofert greus agressions, a conseqüència de les quals, algun d’ells han acabat lesionats per culpa dels cops rebuts. No podem obviar tampoc el fet que la majoria d’aquests interns tenien patologies psiquiàtriques.

Fem un repàs dels fets ocorreguts:

DIJOUS  18/1 CODI 1. Una funcionària del M3 va rebre greus amenaces contra la seva integritat física per part d’un intern, i a més a més va tindre que aguantar els insults que verbalitzava contra ella. Per sort, es va poder aïllar el problema i es va conduir l’intern al DERT . 

DIVENDRES 19/1 CODI 1.  Un funcionari del M4 va rebre amenaces, insults i l’empenta d’un intern amb patologia psiquiàtrica. Gràcies a la professionalitat dels companys, l’intern va poder ser reduït i posteriorment acompanyat al DERT.

DIUMENGE 21/1 CODI 2.  Un intern del M7 amb patologia psiquiàtrica va agredir al Cusi, provocant-li lesions a les cames. L’intern va ser traslladat al DERT, i un cop allí, va agredir a dos funcionaris més, de tal manera que a un li va trencar les ulleres i li va provocar una contusió a la front.

DILLUNS MATÍ 22/1 CODI 2. Un intern del M1 amb patologia psiquiàtrica va intentar agredir al Cusi, i va oposar una forta resistència al ser conduït entre cancells. Finalment, gràcies als funcionaris de PS va poder ser reduït i traslladat al DERT.

DILLUNS TARDA 22/1 CODI 1. Un intern del M7 va agredir a una Cap de serveis i un funcionari, provocant contusions al braç d’ambdós companys.

No ens podem oblidar tampoc que ja vam acabar l’any de la pitjor manera possible, amb una brutal agressió al Cap d’unital del M5.

Davant d’aquesta situació de continues agressions i amb un ambient que no és el més idoni per a treballar en unes mínimes condicions de seguretat, UGTPRESONS ha demanat una reunió amb la Direcció per tractar tots aquests temes.

UGTPRESONS també hem demanat a la Direcció que faci les denúncies d’ofici pertinents i que es prenguin les mesures que calguin per tal de què no es repeteixin aquestes agressions. Malauradament, l’estadística indica que les agressions a funcionaris, cada cop, van en augment i exigim solucions.

Des d’UGTPRESONS, desitgem que els companys es recuperin ben aviat i que lluitarem perquè siguem reconeguts com autoritat i que aquestes agressions no quedin en va!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca