La direcció de Brians 2 alumnes avantatjats del director de Brians 1

El menyspreu elevat a l’enèssima potència

Primer va ser el director de Brians 1 qui va abanderar la creuada contra els professionals penitenciaris quan va decidir elaborar l’Ordre de Direcció 12/2017 amb la pretensió de regular, de manera absolutament innecessària al nostre parer, el procediment que s’havia de dur a terme en els escorcolls de les cel·les.

El que realment emmascarava aquesta Ordre, però, és l’absoluta desconfiança que li generen els “seus” treballadors i treballadores, com queda palès amb l’ofensiu redactat que va aprofitar per posar de “evitar possibles manifestacions de mala praxis en el desenvolupament de les tasques del personal”.

Doncs ara és la direcció de Brians 2 qui, com a bons deixebles del director de Brians 1, o potser mal aconsellats des d’altres instàncies superiors, ha decidit elaborar un comunicat intern que, per una banda, dóna a dos interns condemnats tractament de VIP’s i, per l’altra, els vol protegir, però no de potencials situacions de risc que es puguin produir en el dia a dia del centre i en la relació que mantinguin amb d’altres interns, sinó dels professionals que han de garantir la seva seguretat.

Si ja és indignant que la direcció de Brians 2 doni un tracte preferencial a dos interns condemnats respecte de la resta d’interns, el que és del tot inacceptable és que es qüestioni la professionalitat dels treballadors i treballadores del centre.

UGTPRESONS exigim la modificació immediata d’aquest comunicat intern. Ja no només per les clares intencions de la direcció del centre que, de mutu propi o per ordres de la Direcció General de Serveis Penitenciaris, vol donar un tracte de favor a dos interns condemnats, sinó perquè posa en tela de judici la gran tasca que fan els treballadors i treballadores del centre, professionals que són coneixedors tant de les seves funcions com dels seus drets i deures, i entre aquests últims hi ha el compliment de totes les circulars i instruccions que es trobin en vigor, cosa que fan sense necessitat de cap recordatori.

Esperem que aquesta “moda” de desconfiar dels treballadors i treballadores penitenciaris hagi començat i finalitzat en aquests dos centres.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca