Publicació al DOGC del nou temari específic del Cos d’Educació Social

Avui 21 de febrer s’ha publicat al DOGC (núm. 7563) la Resolució GAH/215/2018, de 15 de febrer, que aprova la nova part específica del temari de les proves selectives per a l’accés al cos de diplomatura de la Generalitat, Educació Social, i que resol:

  1. Fer pública la part específica del temari de les proves selectives per a l’accés al Cos, que us adjuntem, i
  2. Deixar sense efectes el temari específic de les proves selectives per a l’accés al cos de diplomatura de la Generalitat, educadors socials, aprovat per la Resolució GRI/2926/2003, de 25 de setembre i publicada al DOGC núm. 36979, de 2 d’octubre.

Recordem que l’article 7.1 de la Llei 24/2002, de 18 de novembre, de creació de l’especialitat d’Educació Social, preveia un redactat que eximia del temari específic al “personal interí que, en la data d’entrada en vigor d’aquesta Llei, prestés serveis com a educador o educadora en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat o que acredités haver prestat amb anterioritat tres anys de serveis”

Posteriorment la Llei 26/2009, del 23 de desembre, va modificar aquest articulat que va quedar redactat en els següents termes:

El personal interí i el personal amb contracte temporal que en el moment de publicació de la convocatòria de selecció presti serveis o acrediti haver prestat amb anterioritat tres anys de serveis com a educador o educadora en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat pot participar, excepcionalment, successivament i sense solució de continuïtat, en les tres primeres convocatòries per a l’accés a l’especialitat d’educació social pel sistema de concurs oposició, sempre que posseeixi alguna llicenciatura o diplomatura. En la fase de concurs s’ha de tenir en compte, especialment, el temps de serveis prestats com a educador o educadora social. En la fase d’oposició, resten exempts dels temes específics d’educació social els aspirants que acreditin haver prestat un mínim de tres anys de serveis com a educador o educadora social en l’àmbit de la Generalitat”.

Cal dir, doncs, que la publicació d’aquest temari no té cap afectació efectiva als companys i companyes educadors socials que actualment presten serveis als centres penitenciaris, ja que la pràctica totalitat o estaran treballant en el moment de la publicació de la convocatòria del procés selectiu o, en cas que no ho estiguin fent, podran acreditar haver treballat 3 anys.

Per últim recordar-vos que UGTPRESONS ens vam posicionar clarament i vam defensar, tant el passat 1 de febrer a la reunió del Grup de Treball penitenciari com per escrit adreçat al màxim responsable del Departament de Justícia, que era necessari reformular els processos selectius de Juristes, Treballadors Socials i, naturalment, Educadors Socials, i adaptar-los a l’actual marc normatiu, de manera que les bases d’aquests processos havien d’afavorir que els interins tinguin la possibilitat real de consolidar un lloc de treball.

Per això vam demanar la suspensió d’aquests processos de selecció i que, els nous, s’adaptin a allò acordat el 16 de juny de 2017 a la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i que va apostar per donar estabilitat a les plantilles reduint l’índex de temporalitat i que va acordar l’impuls de diferents mesures, entre les quals es troba la de “reducció de temporalitat i d’estabilització d’ocupació

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca