Incendis i agressions

Aquest divendres, 2 de març, un company va ser brutalment agredit al MR2. Els fets van transcórrer a primera hora del matí, quan al requerir un intern per ser recriminat per la seva actitud, aquest va etzibar, sense previ avís, un fort cop de puny a la cara del funcionari. Tot seguit es va activar el codi 2, i gràcies a la ràpida actuació del Cap d’Unitat i el funcionari, es va poder redreçar la situació, evitant que l’agressió fos de més gravetat, i contenir a l’intern, fins que, immediatament, van arribar els funcionaris de PS i el Cap de Serveis, qui va ordenar el trasllat de l’intern al DERT. El company agredit ha necessitat atenció mèdica al mateix centre, i posteriorment, atenció a la mútua amb la baixa per accident laboral.

A més a més, el mateix divendres,  però en el torn de tarda, una interna ha calat foc a la seva cel.la al Departament de dones. Com a conseqüència dels fets, s’ha activat el protocol contra incendis.

Per una banda, des d’UGTPRESSONS  donem tot el nostre suport als companys agredits, esperem la seva ràpida recuperació, alhora que els felicitem per la seva rapida actuació i per la seva professionalitat. Tanmateix posem els nostres serveis jurídics al seu servei.

Per una altra banda, esperem, i així ho hem fet saber a la direcció, que s’actuï amb tot el rigor i la fermesa exigibles contra l’agressor, i li sigui aplicat, com no pot ser d’un altra manera, el 1er grau de tractament. Alhora, esperem que s’actui d’ofici en defensa dels interessos del company agredit.  

UGTPRESONS demanem a la direcció del centre que prengui nota de l’augment d’agressions i d’incidents greus que estem patint, i adopti les mesures necessàries per reduir-les. En aquest sentit, cal donar més suport al treball i a les actuacions del treballadors, que cada cop es senten més desprotegits i poc recolzats.

Incidim novament en el fet que, moltes d’aquestes agressions, les patim sobretot per part d’interns Psiquiàtrics. No és de rebut, ja s’ha denunciat en moltes ocasions, i sabem que és un fet malauradament estès al nostre àmbit, que haguem de tractar amb interns que pateixen trastorns mentals als mòduls de règim ordinari. No es pot jugar amb la nostra professionalitat, i des d’UGTPRESONS exigim que aquests interns siguin ingressats a departaments adequats per les seves patologies.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca