Reunió Comissió de Seguiment (2a)

Concurs comandaments Règim Interior i Administració

A la reunió del passat 2 de març l’Administració ens va presentar una segona proposta de bases que, malgrat contemplar diverses de les demandes que UGTPRESONS havíem exigit que s’incorporessin al text, continuaven potenciant de manera desproporcionada la segona fase del concurs respecte de la primera, transformant així un procés substancialment objectiu, en un perillosament subjectiu.

UGTPRESONS vam manifestar-nos contraris a aquella segona proposta de bases i vàrem deixar clar que l’única possibilitat d’entente passava pel manteniment d’una proporció de valoració total entre la 1a i 2a fase del concurs similar a la que contemplava l’anterior concurs i, sobretot, l’eliminació tant de l’entrevista com del curs selectiu de la segona fase del concurs.

Avui l’Administració ens ha fet una tercera proposta de la que ja no es mourà, segons paraules literals de la Subdirectora General del Departament de Justícia, pel que fa a la distribució del pes de la valoració entre la 1a i 2a fase del concurs, però que encara estaria oberta a petites modificacions en la valoració d’alguns dels blocs que formen part de la 1a fase.

Així mateix, accepta la demanda d’UGTPRESONS i s’elimina de la 2a fase tant l’entrevista com el curs selectiu, incorporant només una única prova de coneixements vinculats a les competències, que podeu trobar penjades a web del Departament, que es faria en un sol dia i de la que encara han de definir el tipus d’examen, tot i que es tractaria de respondre preguntes associades a situacions concretes que es produeixen als centres penitenciaris. Es superaria amb un mínim de 10 punts.

També pel que fa a aquesta segona fase del concurs ens informen que la intenció és que hi accedeixin el 100% del participants per tal d’assegurar la cobertura de la totalitat de places vacants que s’ofereixin (?).

Us detallem a continuació una comparativa de les propostes que ens han anat presentant, per a que compareu l’evolució de les negociacions:

1
2

Tot i que aquesta 3a proposta s’apropa molt a les expectatives d’UGTPRESONS, hem manifestat que encara hi hauria petits punts a pol·lir, com, per exemple, fer una distribució diferent de la valoració que es donen a alguns dels blocs que formen part de la 1a fase, i hem proposat que la Formació passi dels 15 punts proposats a 13 i que aquests 2 punts s’incrementin en el bloc de l’Antiguitat.

Pel que fa a la 2a fase i en relació a la prova de competències hem demanat que aquesta sigui tipus test o, com a molt, de resposta curta.

UGTPRESONS hem volgut deixar clar que, en cas d’arribar a un acord, aquestes serien les bases dels concursos de comandament que s’haurien de publicar en els propers anys, i que no només les circumscrivim al proper concurs de Cap de Serveis, Crimo i Cue, sinó que també serien pel de Cusi i Caf i per a la resta de comandaments tant de l’àrea de rehabilitació com d’oficines. Les bases d’aquests últims hem demanat se’ns presentin a la propera reunió.

UGTPRESONS també hem demanat que, ara que tots els participants accediran a la 2a fase del concurs, aquest serveixi per cobrir els llocs vacants de comandament que es vagin produint entre la resolució d’un concurs i el següent, i així desterrar el sistema ATRI com a sistema de selecció. Ara no pot haver excusa per dir que els participants que superin una prova de competències no tenen el perfil idoni per cobrir un determinat lloc de comandament.

La Subdirectora General recull les nostres propostes i ens emplaça a una darrera reunió per tancar els serrells que restin i que es celebrarà el proper dia 4 d’abril, i en la que també ens presentarà les bases del concurs de comandament d’oficines.

CONCURS DE COMANDAMENTS DE CUSI DE PUIG DE LES BASSES

UGTPRESONS demana informació sobre si finalment l’Administració ha recorregut o no al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la les actuacions que l’Administració va portar a terme desprès de la primera sentència que va declarar nul·la la base.

La Subdirectora General ens comunica que sí han presentat recurs i estan a l’espera de pronunciament de l’Alt Tribunal.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca