Reunió del Plenari del Comité de seguretat i salut

Assisteixen per part de l’Administració, diferents  Responsables dels Següents departaments de la D.G. de Serveis Penitenciaris:  Obres i Mobilitat,  Salut Laboral,  Àrea d’informació i Seguretat, i Recursos Humans. Per la part social UGTPRESONS i la resta d’organitzacions sindicals representatives.

MALA PRAXIS DE LA MÚTUA ASEPEYO

UGTPRESONS porta temps denunciant el denigrant tracte que en ocasions aquesta mútua dispensa als treballadors i treballadores que acudeixen per haver sofert un accident laboral. És absolutament vergonyós veure com companys que han patit agressions són tractats com si fossin “estafadors” i, pràcticament sense cap revisió, se’ls enviar de nou a treballar.

Per això hem tornat a denunciar aquests fets i hem exigit la intervenció del Departament de Justícia per a què posi fi a aquests fets.

L’Administració ens comunica que qualsevol mala praxis o negligència en el servei de la mútua s’ha de denunciar i que no es dubti en denunciar els fets a qualsevol delegat de prevenció per, després, elevar la queixa al servei de prevenció.

IL·LUMINACIÓ ENTRADA DE CABINES DE CONTROL DEL CP BRIANS 2

Donat que la il·luminació en aquests llocs de treball es insuficient UGTPRESONS adverteix a l’Administració que ha de complir la normativa regulada al RD 486 referent als llocs de treball, l’Administració respon que farà el estudi corresponent.

CONTROL DE PLAGUES AL CP QUATRE CAMINS

UGTPRESONS pregunta si s’ha pres alguna mesura per evitar la proliferació de plagues i prevenir que no és reprodueixin de nou com gairebé cada estiu. L’Administració ens comunica que s’ha contactat amb la empresa corresponent i se li ha encomanat la realització d’unes actuacions extres per pal·liar al màxim el problema.

AVALUACIÓ DE RISCOS DEL CP QUATRE CAMINS

Després de les denúncies presentades en relació a l’avaluació de riscos feta al centre, l’Administració ens informa que els riscos molt greus y greus ja estan solucionats. UGTPRESONS manifestem que farem un seguiment d’aquestes suposades solucions i que comprovarem in situ tant si s’han fet realment com si les solucions són les pertinents i adients.

LÍNIES DE VIDA DEL CP QUATRE CAMINS

L’Administració ens explica que les certificacions ja estan pagades i que només queden unes reparacions per fer efectiva dita certificació. UGTPRESONS fa més de tres anys que denunciem aquesta situació i, tot i que no deixa de ser una bona notícia que finalment es solucioni aquesta anomalia, denunciem que la desídia i la manca de voluntat de solucionar aquesta situació amb la que ha actuat l’Administració no pot tornar a repetir-se.

CARRETERA D’ACCÉS AL CP QUATRE CAMINS I CP JOVES

UGTPRESONS exigeix per enèsima vegada la reparació del ferm de la carretera d’accés al centre, ja que a banda del perill d’accidents que suposa pels treballadors i treballadores del centre, pot provocar, tal i com ha passat ja en diverses ocasions, danys en els vehicles.

L’administració ens informa, com si no ho sabéssim, que la responsabilitat de la gestió de la carretera pertany a diversos propietaris, però que ja s’han fet les diferents gestions per solucionar el problema dels sots al ferm de la carretera i tornar a asfaltar-la, que s’ha pressupostat l’obra i que només falta l’autorització de la despesa.

UGTPRESONS farem un seguiment exhaustiu d’aquesta necessària obra.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca