Reunió Mesa Sectorial

Oposicions Rehabilitació: Avenços en l’aplicació dels Acords PESCO

Ahir a la tarda es va celebrar a la seu de Funció pública una reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió de la Mesa Sectorial que té com objectiu negociar les bases dels processos selectius i dels concursos de trasllats dels diferents col·lectius que depenen directament de la Direcció General de Funció Pública.

La finalitat de la reunió era tractar el calendari de les convocatòries de diferents processos selectius pendents encara de publicar de l’Oferta d’Ocupació Pública de 2015, així com el desplegament dels que figuren a l’Oferta d’Ocupació Pública de 2017, així com les previsions de convocatòria de determinats concursos de trasllats, processos que afectaven a cossos especials, per exemple, d’Arxivers, Enginyers Agrònoms, escala d’inspecció financera, etc.

Tot i que l’Ordre del Dia de la reunió no preveia que es facilités informació relacionada amb els processos de selecció de l’Àmbit d’Execució Penal que ens afecten (Juristes, Treballadors Socials i Educadors Socials), UGTPRESONS vam assistir a la reunió per tal de continuar abanderant la reivindicació de transformar en PESCO les Ofertes Públiques de 2015 i 2017 i defensar per enèsima vegada, ara davant la Directora General de la Funció Pública, la necessitat de buscar fórmules per protegir el capital humà i professional dels nostres interins i interines dels centres penitenciaris.

UGTPRESONS hem tornat a repetir els irrefutables arguments que al llarg de les darreres setmanes hem traslladat tant als responsables de la Direcció General de Serveis Penitenciaris com del propi Departament de Justícia en relació a l’aplicació de l’actual normativa en matèria de Reducció de la Temporalitat i d’Estabilització d’Ocupació, i hem tornat a demanar que aquest marc normatiu s’apliqui d’acord a la filosofia del mateix, que no és una altra que la d’afavorir la consolidació dels seus llocs de treball als nostres interins i interines.

I si amb això no fos suficient, UGTPRESONS hem llegit literalment un paràgraf del recent Acord signat aquest passat divendres amb el Govern Estatal, i que diu:

“En este sentido, se acordó incrementar la tasa de reposición con el fin de incorporar nuevos efectivos, así como la puesta en marcha de un proceso de estabilización del empleo temporal, que permitiera mejorar la ordenación de los efectivos de las Administraciones Públicas y sobre todo dotar de estabilidad profesional a quienes participan en la prestación de los servicios públicos”.

UGTPRESONS hem informat també a la Directora General de Funció Pública dels acords als quals s’està arribant a diferents comunitats autònomes, com per exemple la valenciana, on és la pròpia administració la que proposa un contingut de bases per a les convocatòries d’Estabilització d’Ocupació (PESCO) que estan clarament orientades a protegir l’experiència dels seus interins i interines.

No pot quedar cap dubte, doncs, que l’Administració Catalana hauria de seguir l’exemple d’altres i implementar l’actual normativa amb l’objectiu d’afavorir aquestes consolidacions ja que, si no ho fes, no seria per impediments legals, sinó per pròpia voluntat de no fer-ho.

UGTPRESONS hem demanat, per tant, que els processos selectius pendents de publicar de l’Àmbit d’Execució Penal derivats de les Ofertes Públiques de 2015 i 2017 es transformin en processos PESCO, però no només pel que fa a el nombre de places, sinó també, i més important si cab, pel que fa a les bases de les convocatòries, que haurien d’estar dissenyades per afavorir la consolidació dels seus llocs de treball als nostres interins i interines.

Arribat aquest punt, la Directora General de Funció Pública ens ha manifestat que estaven valorant transformar en PESCO alguns dels processos selectius pendents de publicar i que corresponen a l’Oferta Pública de 2015, com, per exemple, el de Treballadors Socials de l’Àmbit d’Execució Penal i, també, el d’Educadors Socials i Treballadors Socials però que no pertanyen al nostre Àmbit. Del de Juristes i d’Educadors Socials del nostre àmbit, res.

Malgrat visualitzar-se un avenç significatiu i comprovar com Funció Pública acceptava la tesi defensada per UGTPRESONS de transformar el procés selectiu de Treballadors Socials del nostre àmbit en una oferta PESCO, hem demanat els motius pels quals la Directora General no s’ha pronunciat d’idèntica manera amb els processos selectius de Juristes i d’Educadors Socials, ja que seria discriminatori respecte, per exemple, del procés selectiu d’Educadors Socials de fora de l’Àmbit d’Execució Penal.

Pel que fa al procés de Juristes, la Directora General manifesta que és un tema que es troba sobre la taula del Departament de Justícia i que són ells els qui han de decidir la transformació en PESCO. En relació al procés selectiu d’Educadors Socials de l’Àmbit d’Execució Penal, en estar encabit a l’Oferta d’Ocupació Pública de 2017, encara no han pres cap decisió.

Hem recordat a la Directora General que en els plans PESCO també s’ha d’englobar el procés selectiu dels nostres Juristes i que continuem sense entendre per què encara hi estan donant voltes. I respecte del cos d’educadors/es socials, totes les places compleixen requisits PESCO, les de l’àmbit i les de fora de l’àmbit, donat que mai s’ha convocat una oposició per a què aquest personal interí consolidi el seu lloc, de manera que no pot haver-hi debat possible.

UGTPRESONS tenim molt clar el que volem i el que volen els nostres companys i companyes interins, i ho seguirem exigint, ara de nou davant del Departament de Justícia. Volem transformar en PESCO els processos selectius de Juristes, Treballadors Socials i Educadors Socials del nostre àmbit, i volem, sobretot, que les bases estiguin dissenyades per afavorir que els nostres interins i interines tinguin opcions reals de consolidació dels seus llocs de treball.

El proper dia 20 de març tenim convocada reunió del Grup de Treball Penitenciari i continuarem exigim el que creiem és just.

En relació al Temari Específic de l’Àmbit d’Execució Penal dels cossos de Treball Social i d’Educació Social que es va publicar al DOGC el passat 5 de març, UGTPRESONS hem demanat explicacions a Funció Pública sobre el motiu pel qual es vol estafar als participants en aquest procés selectiu i s’ha decidit mantenir pràcticament els continguts dels 40 temes adreçats al cos de psicòlegs i distribuir-los en els 30 que van aparèixer publicats pels cos de diplomats, sense fer cap reducció real de temari.

UGTPRESONS considerem que això és una presa de pèl, i hem demanat a FP que intervingui i que requereixi al Departament de Justícia el motiu pel qual no ha fet una reducció proporcionada per als cossos de diplomats. Hem exigit també la retirada o modificació de la resolució publicada i una adaptació real al que és exigible per als cossos A2.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca