Aconseguim la modificació de l’ordre de direcció 2/2018 del CO BCN2

El personal de Vigilància no farà funcions de personal Sanitari

El passat 8 de març de 2018 la direcció del Centre Obert Bcn 2 va emetre l’Ordre de Direcció 2/2018 que aprovava el “Programa per assegurar la ingesta de medicacions” i que identificava les tasques que els funcionaris de servei interior havien de realitzar dins del programa, entre les quals “la prescripció de repartiment i el control de la mediació”, responsabilitats que només poden correspondre al personal sanitari, i que en cap cas sobre el col·lectiu de vigilància.

UGTPRESONS ens vam adreçar a la direcció del centre demanant la immediata retirada de la citada Ordre i, posteriorment, vàrem presentar Recurs d’Alçada al Director General de Serveis Penitenciaris, fonamentant-lo en una assignació “fraudulenta” de funcions a un col·lectiu no competent per desenvolupar-les, així com en la jurisprudència existent en relació a aquestes assignacions de funcions, demostrant-lo amb la sentència guanyada per UGTPRESONS i dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’any 2008.

Doncs bé, us informem que finalment UGTPRESONS hem aconseguit la derogació de l’Ordre 2/2018, que ha estat substituïda per una nova Ordre, la 4/2018, que elimina la funció assignada inicialment i que deia literalment,

El funcionari supervisarà que l’intern que esta en programa es pren la medicació pautada (observant si fou necessari la boca de l’intern per valorar que aquesta s’ha ingerit) i posteriorment indicarà a l’intern que signi el registre anotant ell també el seu NIP”.

i que la transforma en:

“El funcionari identificarà a l’intern conforme és membre del programa PAIM, amb la finalitat d’entregar-li la clau i l’acompanyarà per tal de vigilar que accedeix a la seva taquilla observant el que fa l’intern per a, posteriorment, indicar-li que signi el registre”.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca