Proliferació d’ordres de direcció de dubtosa legalitat

Si vàrem acabar l’any 2017 amb un seguit d’ordres de direcció ofensives per part de la direcció del centre penitenciari de Brians 1, com la ja famosa 12/2017, aquests mesos inicials del 2018 continuem amb una tònica similar, tot i no arribar a la manca de respecte que destil·la el director d’aquest centre.

En aquestes darreres setmanes hem pogut veure com, per exemple:

1. La direcció del Centre Obert de Tarragona, mitjançant l’Ordre de Direcció 1/2018, feia públic un “Manual d’Organització i Procediments de Treball” que assigna unes funcions als companys educadors del centre que en cap cas els pertoca com “planificar els àpats dels interns”.

2. La direcció del Centre Obert Bcn 2 emetia l’Ordre de Direcció 2/2018, que finalment ha hagut de retirar pel recurs presentat per UGTPRESONS, que assignava tasques als funcionaris de servei interior de “repartiment i el control de la medicació”, responsabilitats que només poden correspondre al personal sanitari.

3. La direcció de Quatre Camins publicava l’Ordre 20/2018, en aquest cas amb l’objectiu, diuen, de regular el gaudiment de les vacances, AP i Compensació de festius dels CUSi’s i CAF, però que només farà que provocar disfuncions en el servei, ja que comandaments que no coneixen el funcionament ni els interns ni, possiblement, els propis treballadors d’un determinat mòdul hauran de “substituir” els titulars en moments puntuals, prenent decisions sense un coneixement profund del mòdul i simultanejant aquesta assignació amb el seu mòdul natural, amb una acumulació de tasques que hauria de ser compensada econòmicament.

4. I també, aquest divendres, la direcció de Brians 1 feia pública una Nota que també assigna funcions de “dispensació de medicació” al personal de vigilància.

UGTPRESONS podem entendre que les direccions dels centres disposin d’una eina com l’Ordre de Direcció per comunicar als seus treballadors i treballadores la forma d’actuar en el desplegament, per exemple, d’un determinat protocol, o per informar de com implementar una determinada instrucció, però d’aquí a utilitzar aquestes Ordres per assignar funcions de dubtosa legalitat o per modificar substancialment les condicions laborals dels treballadors sense haver debatut prèviament la seva o no conveniència amb les seccions sindicals dels centres, va un món.

Per això, UGTPRESONS ens hem posat en contacte amb la Subdirecció General de centres i Gestió Penitenciària i hem traslladat la nostra preocupació pel que ens sembla una utilització excessiva del les Ordres de Direcció i hem demanat la modificació de les Ordres de Direcció a dalt esmentades.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca