Reunió Comissió de Seguiment

Bases del concurs de comandaments de règim interior i d’administració

Com ja us vam informar, la darrera reunió celebrada el passat 11 d’abril sobre el concurs de comandaments de règim interior va resultar estèril en quant el resultat final, bàsicament per la manca de concreció dels 40 punts que conformen el bloc del Treball Desenvolupat, ja que no es definia la valoració mensual per a cada lloc de treball, així com per la falta de detalls de la 2a fase del concurs, ja que tampoc se’ns concretava ni la seva forma ni l’estructura.

Però principalment el que va fer que s’ajornés la reunió va ser el posicionament contrari d’UGTPRESONS als intents de l’Administració de no eximir de la 2a fase als comandaments ja definitius i de limitar a 6 mesos el període màxim valorable com treball desenvolupat en cas d’ocupar o haver ocupat provisionalment un lloc en encàrrec en funcions.

UGTPRESONS vam deixar clar que trobar una solució satisfactòria a aquests dos aspectes eren, per nosaltres, nuclears per tal de poder acceptar o no un acord definitiu, ja què no poden ser els participants els grans perjudicats de no tenir una altra possibilitat de moure’s horitzontalment, els definitius, o de la manca de voluntat de l’Administració a convocar concursos amb regularitat, perpetuant inacceptablement en llocs provisionals a d’altres.

A la reunió d’avui l’Administració ens ha presentat una nova proposta en la que, en primer lloc, accepta la demanda feta per UGTPRESONS en l’anterior reunió i modifica la puntuació màxima que es pot assolir en el bloc de la Formació, que passaria de 15 a 13 punts, així com el de l’Antiguitat, que passaria de 10 a 12 punts.

A continuació ha concretat la seva nova valoració inicial de la part corresponent al Treball Desenvolupat, diferenciant la puntuació que s’obtindria depenent del lloc de treball que s’ocupés o s’hagués ocupat, i que seria la següent:

 • Treball Desenvolupat: Puntuació màxima 40 punts
 • Directors, Gerents, Subdirectors, Administradors i Secretaris Tècnics Jurídics, Coordinador penitenciari (PHPT), Cap de Servei, Crimo i Cue a raó de 0,250 punts/mes treballat.
 • Cap de Centre, Cusi i Caf a raó de 0,175punts/mes treballat.
 • Tmsi, Gsi, Gmo, Gamv i Gamp a raó de 0,150 punts/mes treballat.
 • Atam i Atsi a raó de 0,125 punts/mes treballat.
 • Resta de Comandaments a raó de 0,115 punts/mes treballat.
 • Resta de Llocs base a raó de 0,100 punts/mes treballat.

Pel que fa a aquest punt UGTPRESONS ha tornat a repetir els arguments expressats a les anteriors reunions i ens hem mostrat contraris a que els comandaments directius fossin englobats en el primer apartat, a l’alçada dels Caps de Serveis, Cues i Crimos, ja què, per nosaltres, aquests càrrecs, amb un sistema de provisió de Lliure Designació, o sigui “digital”, no poden obtenir la mateixa puntuació que els comandaments d’interior.

Finalment han acceptat parcialment la demanda formulada per UGTPRESONS, i només els directors, els Subdirectors de Règim interior i el Coordinador del PHPT, obtindrien aquesta puntuació. La resta de Subdirectors i el Secretari Tècnic Jurídic passarien a puntuar en el segon esglaó juntament amb els Caps de Centre, Cusis i Caf.

Fora d’aquestes “novetats” i de manifestar que en el bloc de l’Antiguitat la puntuació per mes seria la que ja havien proposat des de l’inici, per després acceptar petites modificacions, l’Administració no ha concretat pràcticament absolutament res més.

Arribats a aquest punt, i veient la tònica de l’Administració, que ni tan sols ens ha presentat la proposta per escrit, cosa que dificulta tant el seguiment de la reunió com el ritme de la mateixa UGTPRESONS hem demanat a l’Administració que es pronunciés en referència als punts, per nosaltres, més conflictius.

En primer lloc, en quant a la limitació a 6 mesos del període màxim valorable com treball desenvolupat en cas d’ocupar o haver ocupat provisionalment un lloc de comandament, segueixen exactament igual, i tornen a esgrimir l’argument de l’existència de diversos pronunciaments judicials que suposadament posarien en gran risc el procés i diuen que, com a gran futuròlegs que són, en cas de presentar-se impugnacions aquestes tindrien altes probabilitats de prosperar.

Cap fórmula que permeti que els companys i companyes que porten anys ocupant un lloc provisional per culpa únicament i exclusiva de l’Administració, puguin veure com aquest temps se’ls computa de manera justa, o sigui valorant la totalitat dels mesos que porten desenvolupant tasques de comandament amb la puntuació que correspon.

En segon lloc, en quant a l’alternativa que UGTPRESONS vam proposar la darrera reunió per substituir l’exempció de la 2a fase als comandaments ja definitius, i que passava per “convalidar” a aquells que l’haguessin superat amb anterioritat, permetent que s’opti entre mantenir la nota obtinguda o repetir aquesta 2a fase per pujar nota, la proposta que ens ha fet és del tot rocambolesca. Donar la puntuació mínima de la 2a Fase, o sigui 10 punts, amb al possibilitat de renunciar a aquesta “convalidació” i participar en la 2ona fase. No és molt comprensible ni congruent que se’ls hi pugui donar 10 punts però no una altra puntuació o, fins i tot, la totalitat.

En resum, i tenint en compte que un dia més finalitza la reunió sense informació de com serà la prova de coneixements de la 2a fase del concurs, que les valoracions proposades son millorables, i que ha estat impossible trobar solucions en referència als problemes de l’exempció de la segona fase del concurs i la limitació a 6 mesos del període màxim valorable com treball desenvolupat, podem avançar que difícilment UGTPRESONS podrà acceptar de cap de les maneres aquestes bases.

Pel que fa al concurs de comandaments d’Administració, ens confirmen que, tal i com hem anat exigint UGTPRESONS des de l’inici de les negociacions, és publicarà paral·lelament al de Cap de Serveis, Crimo i Cue el de CUSAED, CURRHH, CUGP i CUGE. Un cop resolt aquest es publicaria el d’EEAA.

El plantejament de l’Administració en referència al treball desenvolupat, és molt similar al d’interior, tant pel que fa a la distribució dels llocs ocupats en els diferents apartats com en els barems de puntuació corresponents. Aquesta és la proposta inicial:

 • Treball Desenvolupat: Puntuació màxima 40 punts
 • Directors, Gerents, Subdirectors, Administradors i Secretaris Tècnics Jurídics, Coordinador penitenciari (PHPT), Cap d’Àrea a raó de 0,250 punts/mes treballat.
 • Encarregats d’Àrea administrativa a raó de 0,175punts/mes treballat.
 • Tmo, Go, Titulat superior serveis penitenciaris a raó de 0,150 punts/mes treballat.
 • Cap de Serveis, Crimo, Cue, Cusi, Caf, Coordinador equips multidisciplinaris, Cap de programes, Riet i Iet a raó de 0,125 punts/mes treballat.
 • Gsi, Gmo, Gamv, Gamp, juristes, psicòlegs/ogues, pedagogs/gues, Treballadors/res socials, Educadors/res socials, Administraitus, Tècnic/a en prevenció i salut laboral a raó de 0,115 punts/mes treballat.
 • Bibliotecaris, Atam, Atsi, Auxiliars administratius a raó de 0,100 punts/mes treballat

I novament en aquest punt UGTPRESONS hem manifestat la nostra discrepància en quant a equiparar els càrrecs directius amb els administratius i l’administració ha acceptat novament aquesta correcció i, de la mateixa manera que ho ha fet abans amb els de Règim Interior, només puntuaran en el primer esglaó els càrrecs directius vinculats amb l’àrea d’Administració. La resta ho farà amb el següent bloc, es a dir amb els Encarregats d’Àrea Administrativa.

Arribat a aquest punt finalitzem una nova reunió sense cap acord i ens emplacem a una nova, en la que UGTPRESONS ja advertim que volem informació concreta i solucions als problemes que plantegem.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca