Exigim inversions i canvis en la gestió

Malauradament hem de tornar a informar d’un greu problema regimental, que afortunadament no ha suposat cap mal ni a funcionaris ni a interns. Ahir a la tarda un intern del DAE es va enfilar a la teulada per reivindicar una feina remunerada ja que l’havien fet fora de la que ocupava fins el moment.

L’actuació dels grups d’intervenció policials van fer que desistís i finalment va ser baixat, després de passar unes quantes hores a la teulada fent soroll i cremant tot el que trobava a la teulada.

La situació va quedar controlada, en gran part per la professionalitat dels funcionaris de servei que van actuar ràpidament tancant la resta d’interns al les cel·les, per evitar un efecte contagi, atès que hi havia veus cridant a recolzar l’intern rebel·lat.

Des d’UGTPRESONS portem temps denunciant, tant a les reunions amb la direcció com a les comissions de seguiment, que la pau social a Quatre Camins penja d’un fil per polítiques errònies vers els plans d’actuació amb els interns. És evident que hem de conjugar la reinserció i, per tant, els programes de tractament, amb la pau regimental, però en cap cas la plantilla ha de ser la receptora de tots els problemes que la deficient gestió d’aquests plans comporta. Les polítiques penitenciàries han d’estar elaborades pensant en els interns, evidentment, però sempre amb la col·laboració dels professionals que treballem als centres. I això no vol dir, ordeno y mando, vol dir, escoltar la plantilla, escoltar les organitzacions sindicals quan ens queixem de les mancances que la plantilla ens transmet, i sobre tot, consultar-nos.

Els treballadors dels centres som els que millor coneixem els interns, no pas els equips directius ni els que ocupen seients a la DG, molt allunyats del que passa dia a dia als centres. Només tenen por de les estadístiques i de que els mitjans de comunicació puguin treure alguna vergonya de la seva gestió. No volen sortir a la foto.

Però insistim, les plantilles, molt deficitàries, sense la convocatòria de nous processos selectius que possibilitin rejovenir la plantilla, amb nyaps a les plantilles de tractament, maltractades sistemàticament amb interinatges eterns i sense possibilitat de consolidar dignament la plaça, com no ens cansarem de denunciar, cada cop més tocades per normatives restrictives de drets, amb limitacions constants pel que fa a uniformes, mitjans materials, drets relacionats amb la conciliació familiar o, simplement, amb obstacles constants a base d’ordres de direcció o del centre directiu contra el dret a autogestionar-nos els quadrants de les guàrdies o a gastar-nos els dies que ens corresponen. PROU.

Tampoc ens cansem de queixar-nos de les deficiències estructurals del centre, un centre que ja no és nou, que requereix unes inversions que no arriben mai, que any rere any es van posposant al·legant que no tenen diners, quan després sabem que pel que volen sí n’hi ha de diners. I tant que n’hi ha.

I és la plantilla la que ha de pagar amb tot això? És la que ha de fer hores extres o canvis sobtats de servei perquè no es cobreix el servei? Hem de tolerar diàriament l’augment dels problemes regimentals que es visualitzen en un allau de codis 1 i 2?

Hem de jugar-nos la vida per salvar-la als interns quan cremen la cel.la, sense que tinguem coneixements de bombers? L’augment d’incendis també és un fet. No volem lamentar la mort d’un intern, molt menys la d’un company que se la jugui per salvar una altra persona. Diem PROU.

Prou a utilitzar la plantilla per tapar les vergonyes d’una política penitenciària incorrecta. PROU a que no s’arregli la carretera d’accés des de fa anys i que es produeixin accidents derivats d’això. PROU a que no es controli l’entrada de droga al centre i que això provoqui un increment de sobredosi al centre a més a més d’extorsions i problemes regimentals derivats del tràfic de drogues al centre. Posin els mitjans adients: controlin els camions de subministres, controlin les comunicacions, controlin els interns que tornen de permís, facin una gestió eficient dels economats, veritables finestres d’entrega de droga, dotin el centre de més personal i evitin que el personal actual hagi de fer serveis extres.

PROU a tenir un centre deficient, sense quasi bé inversió estructural, amb unes teulades accessibles als interns, com tantes vegades hem denunciat, amb llocs de feina amb alt perill d’electrocució, portes que fallen habitualment, caigudes de tensió, goteres constants, etc., i tantes i tantes deficiències. El centre fa anys que necessita inversió. Facin-la. Exigim l’equip directiu que faci la pressió necessària amb els polítics per que això es faci efectiu. Reclamin més plantilla.

Recordem que estem a les portes de l’estiu, i que, cada any no només pugen les temperatures, sinó també els ànims, ja de per si molt crispats.

Facin-ho, pel be de la plantilla, dels interns i abans no haguem de lamentar una desgràcia.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca