Recuperem la Flexibilització Horària per fill menor de 12a

Nou èxit jurídic d’UGTPRESONS: l’Administració Penitenciària obligada a autoritzar la flexibilitat horària per fills menors de 12 anys.

El 28 de setembre de 2015, fa gairebé 3 anys, UGTPRESONS es va adreçar per escrit a l’anterior Secretari General del Departament de Justícia requerint-lo per a que, de manera immediata, procedís a restituir el dret del que disposaven els treballadors i treballadores de les àrees de rehabilitació i administració amb fills menors de 12 anys pel que fa a la possibilitat de gaudir d’una flexibilitat horària de fins a 30 minuts posterior a l’inici de la franja de presència obligada.

Aquest dret, que va ser establert pel personal de l’àrea d’administració a l’Acord de condicions de treball 2003-2005 i es va fer extensiu al personal de rehabilitació el març de 2010, per Resolució de la Subdirectora General de RRHH i Econòmics, va mantenir-se en el temps fins que l’anterior Subdirector General de RRHH i Econòmics de la Direcció General de Serveis Penitenciaris va decidir deixar-lo sense efectes, amb una decisió unilateral i personal que va provocar greus conseqüències a treballadors i treballadores pares i mares i, indirectament però més greu si cab, als seus fills i filles.

Com era d’esperar l’Administració Penitenciària no va voler rectificar d’ofici i acceptar el requeriment presentat per UGTPRESONS cosa que ens va obligar a iniciar la via jurisdiccional presentant recurs contenciós i, després de la vista oral del judici que es va produir el 10 de novembre de 2016 i en la que va testificar el responsable d’UGTPRESONS, el Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 8 de Barcelona ha emès una sentència demolidora, de data 24 de maig de 2018, que ordena l’Administració Penitenciària a restituir aquest dret, i que en concret i literalment diu:

Aquesta, però, no és una sentència ferma i pot ser recorreguda per part de la Direcció General de Serveis Penitenciaris davant la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, cosa que si finalment fes demostraria clarament un marcat perfil retrògrad i allunyat del que “en teoria” és, diuen ells mateixos, una de les Administracions més avançades en matèria de mesures de conciliació.

UGTPRESONS advertim a l’Administració que no acatar la sentència i persistir a prioritzar els seus interessos per sobre dels interessos de protecció dels menors, i continuar denegant aquesta possibilitat de flexibilitat horària, no només suposaria incórrer en responsabilitats per conculcació d’un dret de conciliació familiar reafirmat per la Justícia, sinó també pels danys i perjudicis irreparables que aquestes denegacions podrien provocar i que només podrien ser rescabalats econòmicament, ja que la més que segura sentència favorable a UGTPRESONS provinent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es produiria mesos després de les denegacions.

Per tant, UGTPRESONS recomanem a aquells que vulgueu tornar a gaudir d’un dret que mai hauríeu d’haver perdut que el sol·liciteu de nou i que, en cas de denegació, us poseu immediatament en contacte amb els nostres serveis jurídics.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca