Reunió amb el director general

Defensa irresponsable al director de Brians 1

El dia 3 de maig, UGTPRESONS i la resta de sindicats representatius ens vam reunir amb el Director General dels Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, que es trobava acompanyat del Sotsdirector General de Recursos Humans, Jesús P., per tractar la greu problemàtica que a dia d’avui existeix al nostre centre i per intentar reconduir la situació de la deplorable gestió del Director del Brians 1.

Val a dir que aquesta reunió va ser demanada amb un escrit registrat i dirigit al Director General pels quatre sindicats representatius i no només per un únic actor, tal i com intenta “vendre” de manera infantil un sindicat, i el seu objectiu era traslladar en persona al màxim responsable penitenciari el perillós escenari que ja s’estava vivint al nostre centre com a conseqüència de l’actitud prepotent i dictatorial del nostre director i que havia desembocat en un trencament en les relacions.

Es va començar la reunió informant personalment al Director General del significat del llaç blau que molts treballadors i treballadores del centre lluïm dia a dia, remarcant que no es contra cap persona, sino en pro dels nostres drets, honradesa i professionalitat.

A la reunió, com ja ens esperàvem, el Director General va fer un discurs de defensa a “ultrança” del senyor Josep Font, i va recolzar totes i cada una de les seves actuacions. Discurs que posteriorment, vam rebatre punt per punt.

Li vam recordar que ja fa uns mesos ja el vam advertir que les decisions i actuacions que estava portant a terme el director del nostre centre estaven generant gran indignació entre els treballadors i treballadores, i que, de no posar-hi fre, les conseqüències podrien ser imprevisibles. Doncs bé, no s’ha fet res i hem acabat arribant al punt on som ara, un punt de no retorn.

UGTPRESONS hem fet responsable directe al Director General de totes i cada una de les actuacions que el Director del centre ha realitzat a Brians 1, però també indirecte del conflicte en el que, malauradament, estem instal·lats.

Una reunió que va durar més de tres hores, i en la que vam parlar de totes i cada una de les mancances que hi ha a actualment a Brians 1, de tots i cada un dels problemes que el senyor Font ha generat al nostre centre i de la manca de diàleg que sempre ha estat present en les reunions dels sindicats amb una Direcció autoritària i pròpia de segles passats de cacics i senyorets.

Per una banda, li vam demanar per activa i per passiva la retirada o modificació de l’ordre de direcció 12/2017, però ens vam trobar amb un gran enrocament, al·legant de manera ofensiva per la plantilla que es tracta d’un error d’interpretació per part de TOTS els treballadors de Brians 1 i dels sindicats.

1Per un altre banda, vam recriminar-li la falta d’interès que existeix per solucionar les coses més bàsiques que un centre com el nostre hauria d’oferir als seus treballadors, com són l’estat lamentable dels vestuaris, la problemàtica a l’hora de trobar aparcament al pàrquing, la manca d’un àrea de descans en condicions, o l’endèmica manca de personal, entre d’altres.

Tot això per no parlar de l’evident manca de diàleg i del despotisme i autoritarisme que demostra diàriament el senyor Font, amb fets com la introducció de les dones al Departament de la UMS sense cap mena de normativa i sense parlar-ho abans amb els sindicats, com ja ens té acostumats, o l’ordre de direcció s/n que regula els àpats dels Caps de Servei. En aquest sentit li recordem que al nostre centre en tenim 12 de Caps de Servei, quan n’hi hauria d’haver 14 i que moltes vegades només hi ha 1 Cap de Servei treballant. I tantes altres coses que ja hem anat denunciant i de les que us hem anat informat en els nostres escrits des que el senyor Font va arribar al nostre centre, entrada que va fer com un elefant a una “cacharrería”.

La resposta del senyor Amand C.M., i fent-ne un resum, es que sembla tenir molt bones intencions, molt bones paraules i moltes ganes de treballar en la crisi que estem patint a Brians 1; però la realitat és molt diferent i vam sortir amb les mans buides i sense cap gest de bona voluntat per canviar res, demostrant que el corporativisme del que se’ns acusa als treballadors penitenciaris és encara més visible a la pròpia administració.

A aquestes alçades, sense gestos, es difícil creure en aquesta bona voluntat. Així doncs, se li va exigir tornar a fer una reunió amb ell i el seu equip en un termini no superior a una setmana per tal que rumiessin seriosament sobre tot el que els vam exposar i així poder donar solucions més concretes a les problemàtiques exposades.

Tot i així, els vam comunicar que la mobilització de la plantilla estava sent un èxit, que continuarem endavant i que la botifarrada convocada pel proper dimecres dia 9, a les 12.30 h , que es celebrarà a la porta del nostre centre de Brians 1, en la que reunirem a una gran quantitat de treballadors i treballadores de tots els àmbits, serà una més de les actuacions que tenim previstes fer i que no aturarem fins que no hi hagi un gest clar de la Direcció General que permeti rebaixar la tensió que es viu al nostre centre i que garanteixi un clima laboral mínimament acceptable (us informem que el dia 2 en la convocatòria de la parada al primer accés de 1/2h, vam reunir unes 80 persones)

Us hi esperem a TOTS i TOTES el dimecres dia 9 en defensa de la nostra dignitat i els nostres drets. La unió fa la força!!!!!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca