Reunió Comissió de Seguiment

El passat 25 d’abril vam celebrar la 1a reunió de negociació per tractar les bases de les oposicions d’Educadors Socials de l’Àmbit d’Execució Penal en la que, com sabeu, l’Administració ens va presentar una proposta que s’allunyava molt del que UGTPRESONS enteníem que havien de ser unes bases dissenyades no només per protegir els nostres companys i companyes interins, sinó per blindar-los.

UGTPRESONS vàrem rebutjar aquella primera proposta i ens vam emplaçar al dia d’avui en el que l’Administració ens ha presentat un text mínimament “retocat” que, malauradament, manté de manera íntegra l’estructura de la Fase d’Oposició i en la Fase de Concurs només modifica lleugerament el pes del Treball Desenvolupat, que passaria del 50% de la 1a proposta al 66% d’aquesta 2a.

En relació a aquesta nova proposta UGTPRESONS ens hem manifestat novament contraris a acceptar-la i ens hem reafirmat en la proposta que vam fer el passat 25 d’abril, tornant a demanar que:

  • Les respostes errònies no descomptessin,
  • Els participants en el procés que no acreditin els 3 anys havien de superar un qüestionari tipus test de les parts Específiques de l’Àmbit d’Execució Penal i del Cos a més de la prova de 10 preguntes curtes teòrico-pràctiques que proposa l’Administració
  • Que a la Fase de Concurs havia de ser testimonial el pes que podien tenir d’altres conceptes diferents del Treball Desenvolupat, i que aquest havia de calcular-se només pel Treball Desenvolupat com a Educador a l’Àmbit d’Execució Penal prenent com a data de referència, a efectes de poder obtenir la màxima puntuació, la de publicació de la Llei 4/2002 de creació de l’especialitat d’Educació Social.

Com a resposta al nostre posicionament, la Subdirectora General s’ha manifestat contrària a modificar l’estructura de la Fase d’Oposició però, pel que fa a si les respostes errònies podien o no descomptar, ha comunicat que en cas que els processos selectius que està preparant Funció Pública no descomptessin, acceptaria que tampoc ho fessin en els nostres (només faltaria!).

Pel que fa a la Fase de Concurs, manifesta estar oberta a fer una nova proposta més ajustada a les nostres demandes, però que obligatòriament, ja que la pròpia jurisprudència així els obliga, aquesta fase haurà d’incloure diferents supòsits a més del Treball Desenvolupat.

UGTPRESONS preguntem pel calendari d’aquest procés alhora que defensem la necessitat que, com a mínim, les proves es realitzin no abans del primer trimestre de 2019, cosa que l’Administració accepta, informant que la seva voluntat continua sent la de publicar la convocatòria el mes d’octubre d’aquest any.

Arribat a aquest punt, l’Administració admet necessitar de temps per reformular una tercera proposta de bases, de manera que ens emplacem al proper 31 de maig.

CONCURS DE TRASLLATS DE PSICÒLEGS

Avui també se’ns ha lliurat el 1r esborrany de les bases del concurs de trasllats de psicòlegs per a què la part social poguéssim fer les nostres aportacions.

UGTPRESONS ens hem manifestat per enèsima vegada contraris a les convocatòries de concursos de trasllats previs a uns processos selectius de rehabilitació que no es produeixen des de fa molts anys i que, en el cas dels Educadors Socials, mai s’han produït, i ens hem reafirmat en que UGTPRESONS no avalarà uns concursos que poden posar en perill de manera gratuïta als nostres companys i companyes interins, ni que sigui un únic lloc de treball.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca