Segona reunió amb el director general

El Director de Brians 1 forçat a derogar l’Ordre 12/2017: mantenim la petició de cessament

Avui ens hem reunit els sindicats representatius CCOO, UGTPRESONS, CSIF i CATAC amb el Director General, Amand Calderó i Montfort, i el seu equip, junt amb part del equip directiu de Brians 1 (el Director, Gerent i Sotsdirector d’Interior) per escoltar les solucions que aquests proposaven per reconduir el greu conflicte que estem vivint des de fa mesos els treballadors i treballadores del nostre centre com a conseqüència de les erràtiques decisions que està portant a terme el Director del nostre centre.

Primerament, s’ha fet un breu resum de la reunió que vam celebrar el passat 3 de maig en la què tots els sindicats vam denunciar una sèrie problemàtiques que s’estaven vivint al nostre Centre pels diversos col·lectius que hi treballen. Seguidament i breument, cada sindicat s’ha reafirmat en tot el que ja havíem dit la setmana anterior, advertint que, no només tot continuava igual, sinó que anàvem a pitjor.

Com a pas previ per normalitzar una situació ara mateix irrespirable, hem tornat a exigir la retirada o modificació de l’ordre de direcció 12/2017, a més d’un compromís real per part de la Direcció d’uns canvis visibles en la seva manera de fer i que necessàriament s’han de visualitzar en una propera reunió que hem demanat es convoqui de manera urgent, ara ja en el marc del nostre centre penitenciari.

L’Administració ens han presentat una instrucció, encara per finalitzar però que no trigarà més de 3 setmanes en ser efectiva, que determinarà detalladament la manera de realitzar un escorcoll i que, han assegurat, derogarà totes les anteriors, incloent la ja famosa OD 12/2017, i no inclourà cap valoració subjectiva.

Amb aquesta rectificació podem dir que, entre treballadors i sindicats, hem guanyat una petita batalla en la que es posava en dubte la nostra honradesa, professionalitat i honorabilitat, però encara resta molt per reconduir una situació hores d’ara molt deteriorada. Encara resta molt camí per recórrer, però es un inici i això no es pot negar.

Tots els sindicats volem deixar clar, que tot i que hem vist un petit canvi, ens han de demostrar que volen negociar i que hi ha una intenció clara i inequívoca de reconduir el greu conflicte i no és una estratègia simplement per guanyar temps, i mentrestant seguir amb les mateixes.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris ha de demostrar en la tercera reunió que realitzarem no la voluntat sinó concreció i compliment immediat de propostes, tenen una possibilitat de rebaixar tensions entre la plantilla o pel contrari que tot acabi esclatant, fen del tot irreconduïble el conflicte al centre, fins i tot per part de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.

Molt hauria de canviar l’actitud de la Direcció General en altres demandes perquè es pugui arribar a acords, ja que les mesures que podien haver reconduït la situació en el mes de desembre o gener arriben ara tarda, tant des de La Direcció del Centre com des de la Direcció General, s’ha fet deixadesa, massa temps de les problemàtiques que concernien els treballadors.

Els sindicats estem oberts a parlar de tot, però no podem acceptar propostes que no resoldran el conflicte del tot, és per això els sindicats, ens mantenim amb totes i cadascuna de les peticions que vàrem fer al Director General en la primera reunió de fa una setmana, inclosa la demanda del cessament o dimissió de l’actual Director de Brians 1, senyor Josep Font Catalan, si no comencem a veure canvis importants tant d’actitud, com de fets. Per això exigim que el Director General “concreti” les mesures que prendrà i com les aplicarà.

Llancem un ultimàtum, els sindicats continuem mantenint la nostra total desconfiança que el Director de CP. Brians 1 pugui ser la persona capaç de reconduir la situació, l’únic que ho creu és el Director General, per tot això, per aquesta tercera reunió, si o si, s’han d’enllestir mesures clares i d’aplicació immediata, ja que tots els treballadors del CP Brians 1 ja hem tingut suficient paciència i aguant des del mes de desembre, quan es va iniciar aquest període de denúncia de vulneració dels drets dels treballadors i treballadores de CP. Brians 1.

Exigim de la DG urgentment un canvi a fons i garantir els drets de treballadors i treballadores. Es fa necessari un canvi radical respecte a les actuacions que s’han produït fins avui, les contínues denúncies dels sindicats no ateses per la Direcció del Centre ni per la Direcció General de Serveis Penitenciaris, s’ha d’acabar immediatament (falta de personal al centre, interpretació fal·laç i restrictiva de la normativa de personal, falta de sensibilitat cap als treballadors, manca de places de pàrquing, falta de vestuaris dignes, no disposar d’un servei de cafeteria i menjador adequat amb els horaris dels treballadors, entre altres), ja no hi ha temps per a bones paraules i discursos polítics quixotescos, volem fets immediats, ja que les protestes, les mobilitzacions i les reivindicacions no cessaran fins que de les paraules passem als fets.

Així doncs i davant del que sembla un canvi d’actitud per part de la Direcció, han convocat una reunió pel proper 30 de maig en la que continuarem tractant diferents temes que són de l’interès de tots nosaltres. Reunió que es celebrarà a Brians 1 i en la que demanarem estigui present el Director General, Amand Calderó i Montfort.

Tots els sindicats volem deixar clar que, tot i que hem vist un petit avenç, aquest no és suficient, i advertim que el necessari canvi de tarannà que ha de fer la direcció del centre les properes setmanes serà la clau per, o regularitzar la situació o situar-nos novament en el conflicte.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca