Bases de Concursos de Comandaments de Vigilància i Oficines

UGTPRESONS exigim solucions immediates

Aquest matí hem celebrat l’enèsima reunió per intentar tancar un acord del text que ha de regir les bases dels concursos de comandaments de vigilància i d’oficines que haurien de publicar-se ja després de l’estiu.

I diem intentar perquè de nou, i malgrat els esforços que UGTPRESONS hem fet per donar solucions al bloqueig que de “facto” representen tant la sentència 270/2003 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que limita a 6 mesos el període màxim valorable com treball desenvolupat en cas d’haver ocupat provisionalment un lloc en encàrrec en funcions, com la sentència 345/2015 del mateix Tribunal, que impedeix eximir de la 2a fase als comandaments ja definitius, hem finalitzat la sessió d’avui sense cap acord definitiu.

La Subdirectora General ha tornat a esgrimir els dictàmens tant de l’assessoria jurídica del Departament de Justícia com de Funció Pública per refermar que aquests arguments judicials eren contundents i que si no es trobava una solució “imaginativa” els haurien d’aplicar ja que sinó, ha manifestat literalment, posarien en safata la possibilitat d’impugnacions massives.

UGTPRESONS hem estat molt contundents al llarg de totes aquestes sessions de negociació a l’hora de defensar que els participants en aquests concursos no són els qui han de “pagar” les conseqüències d’una Administració Penitenciària que no ha volgut convocar concursos en pràcticament una dècada, ni d’uns pronunciaments judicials dictats des del més absolut desconeixement del que són els processos de mobilitat i promoció professional dels treballadors públics.

Per això, UGTPRESONS hem tornat ha fer una nova proposta per “sortejar” els impediments legals que representen aquests pronunciaments judicials i que consistiria en el següent:

En primer lloc, i per reduir al màxim el greu perjudici que pot suposar limitar a 6 mesos el període màxim valorable com treball desenvolupat en un lloc provisional de comandament, UGTPRESONS hem demanat incrementar la valoració del treball desenvolupat com a lloc base fins els 0,16 punts per mes treballat. D’aquesta manera, no només mantindríem idèntica valoració que en els concursos anteriors, sinó que es compensaria substancialment la pèrdua de la part no valorada com a comandament provisional i que s’hauria de valorar com a lloc base.

En segon lloc, i per evitar l’impediment d’eximir de la 2a fase als comandaments definitius, UGTPRESONS hem proposat el següent:

  • Que aquells que hagin superat aquesta 2a fase en anteriors convocatòries puguin optar entre mantenir la nota obtinguda, amb la corresponent ponderació de 16 a 20 punts, o repetir aquesta 2a fase per pujar nota.
  • Que aquells que no hagin superat aquesta 2a fase en convocatòries anteriors puguin ara superar-la escollint, o destinar a la 2a fase una part encara per determinar del Treball Desenvolupat com a Cap de Serveis, Cue o Crimo (no valorant-se aquest temps al bloc de Treball Desenvolupat de la 1a fase), o fer aquesta 2a fase en idèntiques condicions que la resta de participants.

UGTPRESONS hem deixat clar que aquesta serà la darrera proposta que presentarem i que, fora d’aquest format que intenta pal·liar al màxim els nocius efectes de les sentències esmentades, no acceptaríem un altre.

La Subdirectora General ha recollit la nostra proposta i ha comunicat que l’estudiarien amb interès i deteniment i que a la propera reunió, de la qual no hem fixat data, ens donarien resposta.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca