Insuficient Declaració Institucional en defensa del col·lectiu penitenciari

A la reunió de la Comissió de Seguiment celebrada el passat dilluns UGTPRESONS vam manifestar el nostre rebuig a l’atac frontal patit per tots els professionals penitenciaris pel “fastigós” documental La Cifra Negra que, a més, va projectar-se a La Model sense que ningú l’aturés.

UGTPRESONS vam demanar a la Subdirectora General del Departament de Justícia que li traslladés a la Consellera la necessitat que aquesta fes una declaració institucional en la que expressés la confiança total del Govern pels professionals que desenvolupen diàriament la seva tasca als centres penitenciaris i en què exigís el màxim respecte al col·lectiu.

Hem de dir que aquest pronunciament s’ha publicat avui a l’Intranet, però, en forma de comunicat de la Direcció de Serveis Penitenciaris, i que us reproduïm:

Resposta al documental La Cifra Negra

Recentment s’ha presentat a la presó Model un documental anomenat “La cifra negra” on es projecta una visió totalment distorsionada de la tasca dels funcionaris dels serveis penitenciaris.
La Direcció General de Serveis Penitenciaris vol deixar ben palès l’absolut i escrupolós compromís dels professionals de les plantilles dels centres penitenciaris de Catalunya amb el respecte als drets humans i a la dignitat de les persones.
Els funcionaris dels serveis penitenciaris de Catalunya treballen compromesos amb l’objectiu de garantir el compliment de la missió d’orientar el mandat d’execució penal a la reinserció i a la rehabilitació de les persones, garantint-ne la seguretat i la convivència.
Són professionals que interaccionen amb els interns i les internes i treballen per a la millora dels hàbits i les conductes prosocials .
Sens dubte, cal valorar i reconèixer la tasca que duen a terme i fugir de les visions tòpiques allunyades de la realitat. La seva feina té un valor social molt rellevant i sovint és poc reconeguda. I cal tenir present, que es tracta d’una tasca de molta complexitat, que pretén garantir un bon clima de convivència pacífica i donar suport i seguretat per tal de poder treballar en el procés de reinserció de cada intern.

UGTPRESONS creiem que aquesta declaració queda coixa ja què, tot i compartir el seu contingut, havia d’estar subscrita per algú, ja sigui per la màxima representant del Departament de Justícia i, alhora, membre del Govern, o per un altre amb entitat suficient, i, a més, que la seva publicació havia de fer-se en una mitjà global i no en un al qual només es té accés des dels centres de treball.

Els treballadors i treballadores penitenciaris ens ho mereixem.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca