Recuperació “normalitzada” del Servei de Transport

El passat 12 de maig el Director de Serveis del Departament de Justícia va signar la resolució d’adjudicació per a l’any 2018 dels contractes de transport pels centres penitenciaris de Mas d’Enric, Puig dels Basses, Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Joves, resolució que finalment es va publicar el dia 24 de maig.

Aquest servei ja podem assegurar que començarà a oferir-se a partir del proper 1 de juliol i fins el 31 de desembre d’aquest mateix 2018, moment en que entrarà en vigor un nou contracte, aquest plurianual, que haurà de donar cobertura de servei mínim pels propers 2 anys següents.

Tot i reconèixer que sempre es tracta d’una bona notícia recuperar condicions laborals suspeses que, però, haurien d’haver-se produït molt abans, UGTPRESONS entenem que el servei contractat que es posa de nou disposició del treballadors i treballadores penitenciaris podria ser francament millorable, ja què considerem que la supressió de determinades franges horàries d’alguns centres penitenciaris, la reducció del nombre de places susceptibles de ser ocupades als vehicles, o l’eliminació d’algunes parades al llarg del trajecte, repercuteix negativament en les opcions de gaudir d’aquest servei. (Us adjuntem les condicions del servei contractat)

UGTPRESONS advertim des d’ara mateix que farem un seguiment exhaustiu del desenvolupament d’aquest servei, així com del grau de satisfacció o insatisfacció que del mateix puguin tenir els seus usuaris, i com a primera demanda, sol·licitarem a la propera reunió del Grup de Treball Penitenciari la negociació d’una formula que pal·liï el greuge que, per alguns dels companys i companyes traslladats forçosos, pot suposar l’impossibilitat de gaudir del seu dret al transport en determinades franges horàries.

UGTPRESONS també demanarem la introducció d’algunes parades “extres”, equidistants entre elles i ubicades a prop d’estacions de Metro, en el trajecte comprés entre El Clot i l’Estació de Sants i a la inversa, ja què no és comprensible que si hi ha companys usuaris que viuen a la part central de Barcelona hagin d’esperar a arribar al final del trajecte i desfer part important del camí per poder arribar al seu domicili.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca