Reunió del Plenari del Comité de seguretat i salut

Assisteixen per part de l’Administració, diferents Responsables dels Següents departaments de la D.G. de Serveis Penitenciaris: Obres i Mobilitat, Salut Laboral, Àrea d’informació i Seguretat, i Recursos Humans. Per les organitzacions sindicals representatives, UGTPRESONS, CSIF, CCOO i CATAC.

CP QUATRE CAMINS

Carretera d’accés al centre

UGTPRESONS ja porta temps insistint en l’obligatorietat de la reparació del ferm d’aqueta carretera i per fi l’administració ja te un termini d’obres, s’asfaltarà amb un pressupost de 200.000 € en el 2019.

CP DONES BARCELONA

Rampa exterior de l’àrea d’ingressos

UGTPRESONS denuncia que la rampa no compleix normativa i que la seva utilització comporta un risc amb una probabilitat alta de patir un accident. L’Administració ens dona la raó i estudia la forma de anul·lar-la, utilitzant només l’escala del costat per accedir a ingressos.

Escales d’accés a infermeria

UGTPRESONS explica que en aquesta escala, tot i que te pocs esglaons, s’haurien d’instal·lar baranes per risc de caiguda a diferent nivell. L’Administració ens dona la raó i ens informa que l’adequació a la normativa de l’escala ja està pressupostada amb la instal·lació de baranes i bandes antilliscants.

Lloc de treball de passadís de tallers

Aquest lloc de treball està sotmès a un estrès tèrmic que no compleix normativa.

UGTPRESONS comuniquem que a l’estiu es suporten temperatures superiors als 30ºC degut a les canonades d’aigua calenta que passen just per sobre del lloc de treball, i exigim l’adequació immediata a la normativa vigent.

L’Administració contesta que la instal·lació d’aire condicionat no solucionaria el factor de risc, donat que el lloc de treball es diàfan en una zona molt amplia i es perdria l’aire fred. UGTPRESONS exigeix l’aïllament de les canonades per a què, com a mínim, es redueixi al màxim la temperatura suportada per el treballador/a, i que en aquest lloc de treball es faci un torn rotatiu amb àrea de descans per minimitzar el factor de risc tèrmic. L’Administració ens contesta que ja el té contemplat.

CENTRE OBERT DE TARRAGONA

Olors desagradables a l’arqueta de l’entrada

UGTPRESONS pregunta a l’Administració si es neteja amb una freqüència adient. L’Administració ens contesta que aquesta arqueta no conté aigües fecals i que degut a les queixes dels treballadors/res, s’ha establert un protocol de neteja i manteniment mes continuat.

Climatització en els despatxos d’entrevistes

Donat les queixes d’UGTPRESONS en referència a la mala climatització en aquests despatxos, l’Administració farà una avaluació per minimitzar al màxim l’estrès tèrmic sofert per els treballadors/res.

CP JOVES QUATRE CAMINS

Pupitres de les cabines de control dels accessos i dels mòduls

UGTPRESONS denunciem que el disseny ergonòmic es inadequat per les tasques pròpies de control i apertura de portes i que pot comportar riscos de caire múscul- esquelètics. L’Administració respon que farà un avaluació ergonòmica dels llocs de treball i que estudiarà la possibilitat de re-modular els pupitres.

Calçat antilliscatnt per els/les funcionaris/es amb destí a l’Àrea de Cuina

Tot i que hi ha un protocol que obliga al centre a proveir als funcionaris que hagin de prestar servei en aquesta àrea, no es compleix amb els/les funcionaris/es que no son habituals o han de fer un relleu. UGTPRESONS recorda que s’ha de proveir a tot funcionari/a que hagi de treballar, encara que sigui per fer un relleu i exigeix a l’Administració la obligació de complir i fer complir dit protocol.

Il·luminació a les cabines de control

UGTPRESONS informa que la il·luminació no es suficient per en aquests llocs de treball. L’Administració contesta que farà les medicions oportunes i que minimitzarà al màxim el dèficit lumínic si calgués.

RISC D’ESTRES TÈRMIC A TOTS ELS CENTRES PENITENCIARIS

UGTPRESONS recorda l’Administració que ha de garantir, tal i com dicta la normativa vigent, que la temperatura en els llocs de treball ha de estar entre 17 ºC i 27ºC i que com a sindicat no consentirem que cap treballador/a pateixi aquest estrès tèrmic amb el perill per a la salut que comporta. UGTPRESONS adverteix que denunciarà davant la Inspecció de Treball aquestes situacions.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca