Flexibilitat horària fills menors 12 anys: la DG recorre la sentència

El passat 24 de maig de 2018 el Jutjat Contenciós-Administratiu núm. 8 de Barcelona va donar la raó a UGTPRESONS i va emetre una demolidora sentència que ordenava l’Administració Penitenciària a “restituir el dret del que disposaven els companys i companyes de rehabilitació i oficines pel que fa al gaudiment de la flexibilitat horària per fill menor de 12 anys.

Malgrat ja ens havien anunciat que tenien intenció de recórrer la sentència, confiaven en que deixarien de banda posicionaments retrògrads i contraris a l’evolució de la societat i acatarien una sentència destinada únicament i exclusiva a la protecció del menor.

Doncs bé, la Direcció General de Serveis Penitenciaris ha decidit presentar recurs d’apel·lació davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb la intenció de continuar denegant un dret que, en realitat, mai han perdut els treballadors i treballadores del nostre àmbit penitenciari, tal i com afirma amb contundència la sentència de primera instància.

UGTPRESONS no ens hem quedat de braços creuats davant aquesta nova agressió, i els nostres serveis jurídics hem interposat:

  1. Petició d’Execució Provisional de la Sentència demanant el gaudiment immediat d’aquesta flexibilitat, sense haver d’esperar a la resolució dels recursos presentats per l’Administració, ja que dia que passa es vulneren els drets dels menors de 12 anys.
  2. Escrit d’Oposició al Recurs d’Apel·lació interposat, en defensa dels treballadors i treballadores que poguessin gaudir de la flexibilitat.

Si el Departament de Justícia i la Direcció General persistissin en denegar aquest dret i prioritzar els seus interessos per sobre dels interessos de protecció dels menors, UGTPRESONS valoraríem la interposició de les accions jurídiques i civils corresponents contra les persones signants d’aquestes denegacions.

Per tant, UGTPRESONS recomanem a aquells que vulgueu tornar a gaudir d’un dret que mai hauríeu d’haver perdut que el sol·liciteu de nou i que, en cas de denegació, us poseu immediatament en contacte amb els nostres serveis jurídics.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca