La comissió de retribucions aprova el PRP

Desconvoquem la concentració del 23 de juliol si bé continuarem la lluita per reclamar la resta de reivindicacions dels treballadors penitenciaris

La Comissió de Retribucions del Departament d’Economia ha aprovat avui, 23 de juliol, el pagament del Programa de Rendiment Professional (PRP). Les pressions de CSIF, UGTPRESONS, CCOO i CATAC han aconseguit avançar a aquest mateix matí aquesta Comissió, que inicialment no s’havia de reunir fins el 26 de juliol. Ara ja tenim garantit l’abonament del PRP i només resten dos tràmits merament formals: la seva ratificació per part de la Mesa Sectorial, de la qual ja hem demanat convocatòria urgent, i un acord del Govern.

Davant aquest nou escenari, UGTPRESONS, CCOO, CATAC i CSIF hem acordat desconvocar la concentració prevista per aquesta tarda de dilluns, 23 de juliol a les 17 hores a les portes de la Conselleria de Justícia.

Però hem comunicat clarament a l’Administració Penitenciària que no ens conformem només amb l’abonament del PRP i que continuarem exigint i lluitant per la restitució de la resta de reivindicacions dels treballadors i treballadores penitenciaris per a reclamar:

  • L’inici de negociacions immediates per un nou Acord sobre les condicions laborals dels professionals penitenciaris, que es troba prorrogat des de l’any 2010.
  • Proposta de jubilació anticipada del personal penitenciari per frenar l’envelliment de la plantilla, ja que la mitjana d’edat actual s’acosta en molts àmbits als 53 anys.
  • Modificació del Decret de segona activitat del personal penitenciari per tal d’adaptar-lo a la realitat actual.
  • Reducció de l’alta taxa d’interinitat que pateixen els professionals penitenciaris perquè aquesta precarietat afecta al 90% dels llocs de l’àrea de rehabilitació i a més del 20% de vigilància.
  • Mesures preventives per acabar amb el preocupant increment d’agressions, que es van incrementar en més del 30% durant el 2017 i aquest any continua un augment alarmant.
  • L’increment de l’1,75% de retribucions per aquest 2018 (més el 0,20% per a fons addicionals), que preveuen els pressupostos estatals.
  • Negociació a les Meses corresponents d’un calendari de retorn de les pagues extraordinàries de 2013 i 2014, ja que la Generalitat és l’única administració que no les ha restituït als seus empleats públics, així com la resta de drets confiscats (Fons d’Acció Social, Fons de Pensions, dies…)
  • Aplicació del 100% en cas d’Incapacitat Temporal i la jornada setmanal de 35 hores, sense oblidar altres mesures per a facilitar la conciliació familiar.

Els responsables del Departament de Justícia han de fer entendre al govern que els professionals penitenciaris no només som una prioritat sinó que som del tot indispensables.

En cas contrari, els sindicats representatius ja hem advertit a la Secretària General de Justícia que el conflicte estaria assegurat si no es negocien les reivindicacions que el col·lectiu penitenciari portem anys exigint.

Per últim, volem agrair als centenars de treballadors i treballadores que estaven disposats a recolzar la nostra convocatòria i manifestar-se aquest dilluns 23 de juliol davant la Conselleria de Justícia, i els volem recordar que tindrem més ocasions per fer-ho.

Us mantindrem puntualment informats per a no abaixar la guàrdia en la lluita pels nostres drets.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca