La direcció del centre elimina el model de Rehabilitació

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS del CP Mas d’Enric volem denunciar els greus problemes que estem patint aquest estiu amb el personal de rehabilitació. Sembla que amb tres anys que porta el centre obert la direcció no se’n adoni, i es que continuem amb una plantilla reduïda i sense que es cobreixin les baixes de llarga durada.

Sorprèn que només tenim sis juristes per a 756 interns (xifra que creix diàriament), fet que s’agreuja en períodes de vacances trobant-nos durant varies setmanes amb només tres juristes per a tot el centre.

Un altre fet sorprenent és que dels educadors i educadores socials que hi ha al centre, cinc d’elles estan reduïdes a 1/3, tres educadores de baixa, dues d’elles des d’abans de l’estiu sense que s’hagin cobert, i una treballadora social amb la mateixa circumstància. Aquesta situació sumada a les vacances d’estiu, ha portat a que hagi mòduls sense educadors, repercutint greument en el funcionament normal del centre, donat que cada dia s’han de prendre decisions importants sobre el interns i internes, i es trasllada aquesta responsabilitat als companys que no son habituals dels mòduls, que no coneixen els interns ni les dinàmiques que es segueixen per no ser els referents d’aquells mòduls. Fins i tot s’ha donat el cas de companys i companyes que han vingut a treballar amb febre per no deixar els interns sense atendre. Això és una mostra del compromís i responsabilitat adquirits per l’equip de tractament amb la rehabilitació, i les mancances de la direcció del centre, que no soluciona els problemes de personal que patim tots els anys al CP Mas d’Enric. Amb aquesta inacció sembla que el model de rehabilitació i emblema de les presons catalanes no vagi amb ells.

Un altre fet que no es deix de repetir any rere any són les incorporacions dels personal dinamitzadors a l’estiu. Per molt surrealista que sembli, a aquest personal quan se’ls realitza l’entrevista per contractar-los, ningú els hi explica el funcionament, característiques, dinàmiques, i perills que hi ha en un centre penitenciari, i la resta de companys i companyes que estan treballant han d’assumir aquesta responsabilitat, amb el consentiment de la direcció del centre.

Com ja s’ha denunciat a l’anterior nota d’UGTPRESONS de 14 d’agost, la manca de personal de règim fa que els trasllats dels interns i internes a altres mòduls per tal de fer el programes de tractament específics o generalistes, com és a l’àrea educativa, vagin a càrrec del personal de rehabilitació. Aquest trasllat és fa perquè les aules dels mòduls dels interns/es no tenen aire condicionat, ni es preveu la seva instal·lació, amb la qual cosa les temperatures són molt superiors a les permeses per treballar. En un acte de responsabilitat i d’implicació des de Tractament per continuar amb la rehabilitació dels interns i internes, ja que tenen previst en el seu itinerari de rehabilitació els programes de tractament també a l’estiu, els companys/es assumeixen la responsabilitat de recollir i retornar als interns al seus mòduls. Tornant a demostrar des de l’equip de tractament la dedicació amb el treball i compromís amb la rehabilitació.

Per últim UGTPRESONS demanarem a la Direcció del centre, sigui capaç de reconèixer l’esforç i el poder resolutiu de la seva plantilla, i que la Direcció General de Serveis Penitenciaris conegui el potencial humà que té actualment, i ho tingui present en futures i immediates decisions que haurà de prendre amb la plantilla veterana d’interins i interines de rehabilitació.

UGTPRESONS us volem assegurar que seguirem molt atents a les mesures que la Direcció prengui per solucionar aquesta qüestió què no és altra cosa que treballar en bones condicions de seguretat.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca