Llamps i trons, una pel·lícula de por

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS del CP Mas d’Enric volem denunciar la situacions que patim des de mitjans del mes d’agost i que continuem patint fins avui mateix, i que ha donat lloc a diversos accidents com els produïts després de les tempestes del passat dia 30 amb el resultat de tres companys funcionaris i un Mosso d’Esquadra de baixa laboral.

Així mateix i com a conseqüència directa dels mateixos fets, dos companys van caure al mateix lloc mentre es dirigien al seu lloc de treball, concretament entre la K i l’entrada del parking de funcionaris.

Des d’UGTPRESONS desitgem una ràpida recuperació a tots els afectats.

Després d’aquets incidents que requerien una actuació immediata, i com ja ve sent habitual, la Direcció del Centre va decidir no prendre cap mesura per garantir la seguretat dels seus treballadors, una irresponsabilitat més de la Direcció ha tingut com a conseqüència que aquest mateix matí, un altre company hagi relliscat i caigut en el mateix lloc.

Finalment, després de 7 companys accidentats, “algú” ha donat l’ordre de netejar amb una Kärcher tota l’entrada de fang. Perquè no es va actuar de manera preventiva per tal d’evitar els incidents que s’han produït? Cal tota una setmana per prendre mesures i deixar els accessos amb condicions per poder accedir amb seguretat al nostre lloc de treball?

Tots som malauradament conscients de la situació actual de la plantilla, amb pocs efectius, només ens ha faltat afegir tres noves baixes per una situació que es podia haver evitat amb una mica de responsabilitat. Prou que assenyalem els passadissos quan estan fregats ja que suposen un perill per la nostra integritat física, doncs, perquè no s’ha fet en aquest cas que era molt més perillós?

Des d’UGTPRESONS exigim que la Direcció del Centre posi a disposició dels companys afectats l’assegurança de responsabilitat civil per fer-se càrrec dels desperfectes que han patit les seves motos i que col·labori a qualsevol petició dels mateixos o de les seves asseguradores.

Cal recordar que una situació similar es va produir amb l’accident que la nostra companya va patir a les dutxes en relliscar i caure, aquest fet ha suposat que la companya es trenqués el genoll i que porti tot l’estiu amb la cama enguixada i amb un pronòstic de recuperació ben llarg, tampoc en aquest cas s’han pres les mesures adients ab algunes dutxes per que una situació similar no torni a succeir, ja que en algunes dutxes l’aigua continua sortin al passadis.

Capítol apart mereix la situació viscuda el dia 30, jornada en la que vam haver de treballar en precari tot el dia, en la que no es van engegar els motors d’emergència que hi ha per aquests casos de caiguda de tensió, en la que és va haver de fer l’obertura manual de cel·les de tot el centre i en la que no es van poder obrir les cel·les fins les nou del matí, cosa que va comportar que els interns estiguessin tancats dues hores més a les seves cel·les amb els potencials situacions de conflicte que això podia haver generat.

Esperem que la Direcció sigui plenament conscient de quines són les conseqüències de la seva inactivitat. En aquest cas hi ha diverses persones implicades que amb seguretat preferien continuar amb la seva vida normalment i no haver d’estar de baixa i tampoc haver de reparar els seus vehicles, amb la pèrdua de temps i diners que tot això comporta.

Per últim volem agrair a tots els companys de servei aquell dia la seva professionalitat i saber estar amb aquestes situacions tant crítiques.

Seguirem molt atents els passos de la Direcció en aquesta qüestió.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca