Reunió Mesa Sectorial

Dia A/P extra 2018, Unions Estables Parella, Temari Part General i Concurs Trasllats Treballadors Socials

DIA EXTRA D’ASSUMPTES PERSONALS PER A AQUEST 2018

A la reunió de la Mesa Sectorial que s’ha celebrat aquest matí amb Funció Pública, UGTPRESONS hem demanat l’extensió al col·lectiu penitenciari del criteri que s’aplica a l’Administració General de l’Estat, que consisteix a “incorporar un dia més de permís quan algun dels festius estatals, de caràcter retribuït, no recuperable i no substituïble per les Comunitats, coincideixi en dissabte”.

Recordem que el calendari de festes laborals de Catalunya estableix per a aquest any 2018 un total de 15 festes entre les tradicionals catalanes, locals i estatals, i que d’aquestes últimes, dues, el 6 de gener, Reis, i el 8 de desembre, la Immaculada, cauen en dissabte i, per tant, 1 d’elles havia de ser compensada per poder gaudir de forma efectiva dels 14 dies festius pertinents.

El Subdirector General de Funció Pública ha acceptat els nostres arguments i ha manifestat que donarà instruccions en els propers dies als diferents Departaments per a que s’introdueixi a ATRI un total de 8 hores i 20 minuts d’Assumptes Personals Extres en forma de compensació per aquest 2018 i que podran gaudir tots els treballadors i treballadores sense excepció.

Així mateix, hem instat l’Administració a què incorpori d’ofici el dia addicional de permís quan aquesta situació es torni a reproduir en qualsevol any a partir d’aquest 2018 i no haver d’esperar que transcorri tot un any per acordar-ho.

ACREDITACIÓ UNIONS ESTABLES DE PARELLA

UGTPRESONS hem denunciat l’obsessió malaltissa que té el Departament de Justícia en restringir els drets dels treballadors i treballadores penitenciaris i, en concret, per l’abús que comet quan exigeix documentació per acreditar l’existència d’una unió estable de parella, obviant sistemàticament tant la normativa en vigor com les instruccions de la pròpia Funció Pública.

Malgrat a la reunió del passat 18 de juny l’actual Directora General de Funció Pública va deixar clar que es podia acreditar aquest lligam amb una acta notarial que demostri la convivència ininterrompuda durant 2 anys, amb un document acreditatiu d’haver tingut fill/a en comú una vegada iniciada la convivència, o mitjançant certificació del Registre de parelles estables de Catalunya, els responsables del Departament de Justícia es mantenen en no acceptar aquesta segona fórmula d’acreditació.

UGTPRESONS hem posat aquesta situació en mans dels nostres serveis jurídics i hem exigit la intervenció urgent dels responsables de Funció Pública per parar els peus a un Departament de Justícia retrògrad cada cop més proper a la dreta ultraconservadora.

Mentre no hi hagi resposta al respecte UGTPRESONS demana a tots els seus afiliats i afiliades que vegin lesionats els seus drets per aquest motiu que es posin en contacte amb nosaltres de manera immediata.

MODIFICACIONS TEMARI PART GENERAL EDUCADORS, TREBALLADORS SOCIALS I PSICÒLEGS

UGTPRESONS hem presentat al·legacions a la proposta d’actualització dels 25 temes de la part general que l’Administració ens ha fet arribar i que en teoria, i segons havien manifestat el mes de juliol els representants de Funció Pública, només contemplaria petits retocs, cosa que s’ha demostrat fals.

UGTPRESONS hem detectat que les modificacions són més que considerables i, a més, comporten un increment encobert de matèria, ja que s’han fusionat fins a 3 temes en un de sol. També hem demanat un desglossament del nou temari i les equivalències amb l’anterior, amb assenyalament dels nous temaris i matèries que s’han introduït i el detall de part del temari que s’ha eliminat de l’antic.

Aquesta substancial modificació suposa un trasbals per als milers d’opositors que hores d’ara s’estan preparant amb un temari que, en principi, només havia de tenir petites variacions, i hem demanat obrir un període de negociació.

L’Administració ha manifestat que els temaris no són objecte de negociació, però que estudiarà les nostres al·legacions i ens emplaça a tractar-ho en la reunió del Grup de Selecció que convocarà pròximament.

CONCURS DE TRASLLATS TREBALLADORS/ES SOCIALS

Sorprenentment se’ns ha informat de la imminent convocatòria del concurs de trasllats d’aquest col·lectiu, posicionament que xoca frontalment amb el que l’actual Directora General de Funció Pública va manifestar a la reunió de Mesa General de 16 d’octubre.

UGTPRESONS hem exigit l’aturada immediata del procés, ja que l’oferta pública lligada a aquest concurs va decaure al juliol del 2015 i totes les places han quedat vinculades, ara, a un procés PESCO.

Hem hagut de recordar a la reunió que els col·lectius afectats per processos PESCO no tenen necessàriament concurs de trasllats previ.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca