Un altre estiu amb la mateixa historia

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS del CP Mas d’Enric volem denunciar la greu situació que estem vivint aquest estiu, i no precisament per la calor, què està sent molta, sinó per la manca de personal que patim, així com la incapacitat de la nostra Direcció d’aprendre de situacions similars ocorregudes en anys anteriors.

La Direcció està posant deliberadament en perill la seguretat del centre i la integritat de tots nosaltres, tant del personal de règim interior com del de rehabilitació, ja què aquesta situació en que ens trobem, sota mínims, està comportant que diferents llocs quedin sense assignació de personal.

Especialment preocupant ha estat la situació al poliesportiu i educatiu, on hi ha hagut dies que les cabines han quedat desertes, sense cap funcionari, on els professionals de rehabilitació han hagut de fer el trasllat d’interns sense cap mesura de seguretat, on els GAMP s’han trobat en situacions límits, amb 70 o 80 interns, sense cap funcionari de suport a la cabina, havent de realitzar totes les tasques habituals, com ara recompte d’eines, vigilància dels vestidors, etc. i només comptant amb la supervisió visual del CCI durant els trasllats.

Des d’aquesta secció sindical, volem denunciar també la situació patida pels companys del CCI, els quins han hagut de prendre responsabilitats que creiem no els hi pertoquen, ja que han hagut de fer funcionar diferents departaments de la presó com si no hi haguessin funcionaris. En ocasions s’han hagut de fer càrrec de A2 Visites, A2 vehicles, Cabina Poliesportiu i Cabina Educatiu, tot a l’hora, això afegit a les seves tasques habituals de supervisió de vehicles, trasllats d’interns, etc, cosa que indubtablement minva considerablement la seguretat del Centre.

UGTPRESONS ens hem reunit amb la Direcció i hem demanat explicacions del centre del motiu pel qual s’ha arribat a aquesta situació tant perillosa, i la resposta que hem obtingut és què “s’ha donat un increment del volum de baixes mèdiques i que la Direcció General només ens ha enviat 7 reforços” (sic.).

I com a gran solució la Direcció ha decidit fer una “crida” a la plantilla i demanar voluntaris per fer serveis extraordinaris, enlloc d’exigir la contractació immediata del personal de la Borsa de Treball necessari per garantir la seguretat del centre i la prestació d’un servei essencial com és el nostre. Això sí, després diran que aquestes hores caduquen, que si no les gaudeixes abans de tal data es perden, que no hi ha forat per quadrant, etc…

El problema és que no han entès que no és la malmesa plantilla del centre qui ha de donar resposta a la manca d’efectius quan s’està demostrant que la Direcció de Mas d’Enric només vol passar l’estiu com sigui i cobrir l’expedient davant la DG.

UGTPRESONS hem demanat informació dels serveis extraordinaris que s’han fet des del 15 de Juny fins avui mateix i les dades que ens ha donat el Director no fan sinó demostrar la gran necessitat de personal que requereix el nostre centre.

De moment, s’han fet al nostre centre 166 serveis extraordinaris, o el que és el mateix 1.245 hores (si calculem a raó de 7,5 hores per servei), que dona com resultat una compensació de 2.179 hores (pagades a raó d’1,75 per hora treballada) i que equivaldria a la contractació durant aquest mateix període de 7 nous companys més, que és el que realment s’hauria d’haver fet.

La Direcció també ens comenta que tenen 12 reduccions d’1/3 de jornada sense cobrir i 27 baixes, de les quals estan cobertes 7 fins a meitats de setembre.

Extrapolant les dades facilitades a tot el període estival, arribem a la conclusió que necessitem 20 reforços mínim per cobrir les necessitats que té el nostre centre durant l’estiu, reforços que s’han de demanar a la Direcció General per tal que no succeeixi el que ha passat aquest any novament. A més a més exigim cobrir totes les baixes mèdiques que tenim.

UGTPRESONS hem deixat clar a la Direcció que no podem treballar cap altre any amb les mateixes deplorables condicions que l’any anterior i que si no saben com solucionar-ho, es presentin a la Direcció General i no en surtin fins que els donin una solució a la manca de personal que arrosseguem al CP Mas d’Enric.

D’altra banda creiem que no ha de recaure tota la responsabilitat sobre els companys de RRHH que truquen dia sí dia també a la resta de companys per si poden venir a fer hores extres, per així poder cobrir el llibre de serveis, amb l’estrès i la càrrega extra de treball que tot això els hi suposa.

Tornem a demanar com està la qüestió del traspàs de les hores extraordinàries anteriors al 2016 i se’ns diu que el Gerent donarà instruccions per a què aquestes hores es puguin visualitzar encara que sigui en un altre any.

Per últim UGTPRESONS demanarem a la Direcció del centre una reunió urgent amb els sindicats representatius per tractar aquesta problemàtica, i exigim a la Direcció General què posi fi a aquesta manca de personal d’una vegada per totes.

UGTPRESONS us volem assegurar que seguirem molt atents a les mesures que la Direcció prengui per solucionar aquesta qüestió i que no dubtarem en exigir el que creiem que ens pertoca, què no és altra cosa que treballar en bones condicions de seguretat.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca